Medusas gåta

Radarparet Lola Jost och Ingrid Diesel från Dubbla begär är tillbaka och löser nya mordgåtor i Faubourg St Denis i Paris. Louis Manta har försvunnit från sitt jobb som schamponerare på frisersalongen Feerna från Dakar som drivs av den paranta men eldfängda Lady Mba i Passage Brady. Lady Mba är utom sig av oro och kontaktar Lola och Ingrid för att de ska hjälpa henne att hitta honom. Lola och Ingrid låter sig motvilligt övertalas; killen kan ju helt enkelt ha rymt och gått under jorden för att slippa ett enformigt jobb och en tyrannisk arbetsgivare. Men när tidningsbutikens ägarinna, Yvette Colin, uttrycker samma oro, veknar den kärva Lolas hjärta. Det är i det lilla krypinet bakom Yvette Colins tidningsbutik som Louis har sitt hem. När Lola och Ingrid bryter sig in där häpnar de över vad de får se: väggarna täcks av undervattensfoton i fyrfärg. Bilder av jätterockor, brännmaneter och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Fiona *

2011-04-26

Betyg

Lockades av titeln inför flight vid snabbkik i Arlandas bokshop. Önskade vid framkomst i Cph att jag inte gjort det. Lämnade den på sätet till de som kanske skulle uppskatta den bättre.

Handlar om kvinnlig spanarduo som löser mordgåtor i Paris 10:e arrrondissement. I jakten efter den försvunne Lois ger de sig ner i metrons vindlingar och där någonstans snurrar de bort sig - rejält.