Medicinen

Koppel, Hans

| 2009

Flag from sv

160


Några frågor till Hans Koppel, aktuell med Medicinen. Vad handlar boken om? - Den handlar om en ensamstående tvåbarnsmamma som har svårt att säga ifrån. Ett medicinskt experiment ger henne mod vilket leder till förändring. Det är den vanliga Askunge-sagan. Det låter som chick lit. - Det hoppas jag, det är min avsikt. Huvudpersonen till och med jobbar på tidning som sig bör i den här sortens litteratur. Är inte chick lit en överetablerad genre? - Jo, och på goda grunder. Bara i sagans värld segrar de svaga. Även den här boken är fåordig och utan traditionell gestaltning. Är det din stil att vara korthuggen? - Om man beskriver en människas utseende i detalj är det näst intill omöjligt att föreställa sig hur hon ser ut. Dessutom är det oförskämt att ta upp andras tid med telefonsladdsdramaturgi.´ Telefonsladdsdramaturgi? - När man ältar samma om och om igen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2022-04-23

Betyg

Det är inte ofta som filmatiseringar av böcker är bättre, men i det här fallet så råder det absolut ingen tvekan om saken. Jag har sett filmen ett flertal gånger och tycker att den är riktigt bra, men boken känns enbart forcerad och blir enbart en dålig variant till filmen.
Slutbetyg, en stark 2:a!

Betyg

Helt okej

Britt-Marie Kullin

2013-11-25

Betyg

Jag läste Hans Koppels första bok i trilogin, ?Vi i villa? för lite drygt ett år sedan. (Här är en länk till mitt blogginlägg om den boken).

Den andra boken i serien, ?Medicinen? var också lika bra. Mycket kort, bara etthundra sidor. Men ändå givande, meningsfull, och tankeväckande.

Betyg

Lättläst, kort - läser ut den på ett par timmar. Boken är bara 160 sidor tunn med stor text (funkar utmärkt att läsa utan läsglasögon). Den handlar om en medelålders kvinna som ställer upp som försökskanin för en ny medicin därför att hon behöver den ekonomiska ersättningen. Medicinen har dock vissa bieffekter... Kul!

Helena Nilsson

2012-01-26

Betyg

Bra!

Miriam T

2011-07-25

Betyg

Ville att det skulle vara en bok jag skulle skratta till, att det skulle vara massor av oväntade händelser (var så nyfiken på vad tvisten med medicinen skulle vara, men blev bara besviken) och trodde nog att det skulle vara en lite busig bok. Har hört gott om Hans Koppel och [...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/05/medicinen.html

Karin D

2011-03-25

Betyg

Kul och lättläst!

Lina Forss

2011-03-02

Betyg

Kul tvist!

Ruth Lezz

2011-03-02

Betyg

Rolig bok, läst i ett svep. Funderar på att anmäla mig som försökskanin.

E

Eva Bohman

2011-02-17

Betyg

Snabbläst men ändå tänkvärd.

Henrik R.

2010-08-25

Betyg

Hans Koppel skriver kort och koncentrerat, det är mycket sympatiskt med en bok som bara är 150 sidor lång för omväxlingens skull. Denna Hans andra bok är måhända inte lika skarp som den första men den är mycket läsvärt.

Victoria G

2010-06-02

Betyg

Rapp och effektfull satir som blottlägger en könsmaktsstruktur som är så djupt rotad i dagens Sverige att den oftast knappt läggs märke till eller uppmärksammas. En stark fyra!

A

anders danielsson

2010-05-31

Betyg

Blev lite besviken, tror mer på Vi i villa.

Karl Nordlander

2009-12-30

Betyg

En härlig satir över det sociala spelet på en kvinnodominerad arbetsplats. Enormt frejdigt skriven.
En av de senaste årens roligaste och hejigaste svenska romaner.

Johanna Frölander

2009-09-04

Betyg

Är ganska säker på att "Hans Koppel" är Petter Lidbeck.. Vad tror ni?