Med lätta bevis

Det har nu gått ett år fyllt av händelser sedan Maisie Dobbs installerade sig som privatspanare i London 1929, närmare bestämt på Fitzroy Square tillsammans med sin sorglöse assistent Billy Beale. Maisie Dobbs har för sig själv och andra visat prov på sin förmåga som psykolog och utredare, och hon har även besegrat kriminalinspektör Stratton vid Scotland Yards mordrotel - en beundransvärd bedrift för en kvinna som som arbetat sig upp från tjänare till student och till sist privatdetektiv. Hon har dessutom arbetat som fältsköterska under första världskriget. Det är tidig vår 1930 och Maisie Dobbs får i uppdrag att söka rätt på en ung kvinna som försvunnit. Kvinnan är dotter till en förmögen, self-made man vid namn Joseph Waite, som försökt stänga in sin dotter i en gyllene bur. När Maisie börjar undersöka fallet leder det till en utredning som kriminalinspektör Stratton vid Skottland...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2015-06-28

Betyg

Jag sträckläste de tre första böckerna och sätter betyget fem stjärnor som ett samlat betyg. En mycket bra, välskriven och mysig deckarserie som utspelar sig 1914-1930. Jättekul med en kvinlig hjälte (-inna!) och intressant att läsa om hur det var förr. Väldigt bra skildringar och intressanta personer. Läs den!

Patricia B

2010-06-01

Betyg

Småputtrigt trevligt om man inte har alltför stora krav.

Pia Stendahl

2010-05-09

Betyg

Boken är en klassisk pusseldeckare där ledtrådarna successivt faller på plats. Handlingen är inte speciellt spännande utan är mer lugn och trivsam, en feel-good-bok.

Det är lätt att tycka om Dobbs. Denna obotligt nyfikna kvinna som analyserar allt och alla i sin omgivning. Jag gillar också Dobbs assistent Billy och efter bokens slut är jag nästan lika nyfiken på hur hans framtid ska se ut som att få veta vad som kommer att hända med Dobbs.

Det känns befriande att boken helt saknar de brutala och blodiga detaljbeskrivningar som är så vanligt i deckare. Boken handlar mer om vem istället för hur och varför.

Det jag inte gillar med boken är att Dobbs förlitar sig så totalt på sin intuition och hur Dobbs med näst in till övernaturliga förnimmelser hittar ledtrådar som leder henne framåt i hennes sökande efter sanningen. Detta känns fånig och passar inte alls in i den för övrigt relativt trovärdiga historien.

Läs gärna mer av mina ljudboksbloggar på www.bokbrus.se.
/Pia

Engelska Väninnan

2010-02-12

Betyg

Tyvärr inte lika bra som den första boken. Intrigen var lite underlig.

Helena Blomqvist

2009-08-03

Betyg

Deckare i lightversion med en doft av Agatha Christie. En bok att mysa med och det tog faktiskt ett tag innan jag lyckades lista ut vem mördaren var. Det ger pluspoäng.