
Med konsten till bords är onekligen en titel som ger svängrum för såväl Gastronomiska Akademiens litterärt bevandrade ledamöter som för alla de hugade skribenter, som utan större svårigheter över-talats att medverka. Från redaktörerna kommer Charlotte Birnbaums betraktelse om de statusfyllda uppgifterna som tranchör och munskänk. Stephan Rössner sätter sig med såväl tonkonsten som diktarkonsten till bords. Stockholm blir europeisk gastronomisk huvudstad 2023, om vilket Karsten Thurfjell berättar. Sis-sela Kyle beskriver skådebrödet på teatern och Viveka Adelswärd förtäljer om konsten att tala väl vid matbordet. Från de tre högskolorna med gastronomisk profil (Umeå, Örebro och Kristianstad) kommer regio-nala bidrag. Härtill kommer stipendiatuppsatser och motiveringar för Akademiens pristagare i den så kalla de bakvagnen , som fungerar som ett uppsamlingsheat för kreativa författare...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok