Med känsla för barns självkänsla

Med känsla för barns självkänsla är en bok om våra barns naturliga självkänsla och hur vi som föräldrar kan uppmuntra och utveckla den. Självkänslan är plattformen för många av barnets andra egenskaper och Petra Krantz Lindgren ger här råd, övningar och exempel från vardagen. Hon driver även bloggen ?En annan du? och håller i föredrag och kurser om aktivt föräldraskap. ?När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv." Så löd rubriken på ett inlägg som jag skrev på min blogg vid ett tillfälle. I inlägget beskrev jag ett samtal som jag hade haft med min sjuåriga dotter, där jag frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när jag pratade med arg röst till henne och ?när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv?.? Den här boken handlar om självkänsla. Om hur den naturligt finns i...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Köpte den här boken att läsa i egenskap av mormor. Och kände mig totalt förvirrad under läsningen av den. Tanken med boken är säkert god av författaren men underlättar det verkligen för ett barn med alla dessa ingående och rent av krångliga ord och uttryck för att istället helt enkelt låta barnet lära sig att ta ett "nej" när så krävs. Vad gör vi våra barn, och som i mitt fall barnbarn, för tjänst genom att hela tiden undvika att ta en konflikt. Det kommer ju inte att fungera så sedan vare sig i förskola, skola eller yrkesliv. Jag tvingade mig att läsa klart boken, men nej, det här blev för mycket flum för min del.

N

Nenne Johansson

2017-08-17

Betyg

Helt underbar bok. Skapar så många nya tankar och ett helt nytt sätt att se på barnuppfostran. Lyssnade på den men planerar att köpa den som fysisk bilaga också eftersom jag redan känner att jag kommer vilja titta tillbaka till den i framtiden och läsa den igen.

L

Lotta Liljegren

2014-11-01

Betyg

Mycket konkret med många exempel. En kompakt guide i Jesper Juuls anda.

Lina Zackrisson

2014-03-13

Betyg

Tänkvärd, hitta sin grej, inget facit. Supersunda idéer.