
Denna lilla bok vill inspirera och ge tips till goda desserter som avrundar måltider med doft av skog och natur där ett glas hjortronvin ingår i smakupplevelsen. Desserterna är skapade av kockar vid Restauranghögskolan i Grythyttan, Grythyttans Gästgivaregård, Loka Brunn, Sikfors Herrgård, Berglunds Schwezeri i Greksåsar och Henickehammars Herrgård utanför Filipstad. Kockarna är verksamma i hjärtat av Bergslagen, i trakter som i historien präglats av järnhantering - en näring som avlösts av ett visionärt arbete med mat och måltid, livsmedel och drycker. Nutidens visioner står i sinnenas tjänst där smak, doft, skönhet och känsla vill skänka människor glädje. En sådan strävan kräver stora kunskaper, helhetssyn och kreativitet, men också passion. Verksamheterna bryter ny mark i gränslandet mellan händers tysta kunskap,...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok