
Årets bok-vinnaren tillbaka med stilsäkert vindlande berättelse! Majalis är tilltufsad av den stora världen och den olyckliga kärlekens grymhet när hon återvänder till föräldrahemmet från Dublin. Bakom det ombonade och bekanta anas att det inte heller hemma i tryggheten alltid varit ljust. Nu är båda föräldrarna döda och Majalis bläddrar i moderns dagbok i jakt på svar. Samtidigt bildar hon en treenighet med grannarna Stigga och Torsten för att försöka få stopp på den hotande exploateringen av marken och berget. Berget, ja. På 1600-talet brottades på samma plats en kvinna vid namn Nienna mot herrarnas råa ignorans av naturens krafter. I Mödramärg fördjupar sig Tina Harnesk i en annan del av den samiska historien och sin egen lulesamiska släkts öden. Vi får följa två kvinnoöden i två tidsåldrar. I fokus står såväl moderskap som exploateringen av Sápmi. Berättat med Tina Harnesks varma unika...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - För drygt ett och ett halvt år sedan så läste jag författaren Tina Harnesks debutroman, Folk som sår i snö. Och jag blev helt tagen av den boken, som var mycket, mycket bra, och den fick högsta betyget av mig. Och den blev även vald som Årets Bok 2023. Nu har jag läst den helt fristående uppföljaren, som heter Mödramärg. Jag tyckte väldigt mycket om även denna bok, dock kanske inte riktigt lika mycket som den förra boken. Boken är välskriven, spännande, gripande, intressant, rolig, berörande, hemsk, och bra. Kan varmt rekommendera boken, och även då också författarens debutbok. Jag varvade e-boksläsning med ljudbokslyssning, i 1,25 hastighet, mycket bra inläst av Patricia Fjellgren.
Betyg
Rekommenderar varmt att du lyssnar på denna viktiga bok (precis som på ”Folk som sår i snö” av samma författare)!
Uppläsare och jojk är magisk!
Ett vackert och målande språk, vissa delar är mycket obehagliga och smärtsamma, andra lockar till skratt och varma leenden.
Så mycket att reflektera över, prata vidare om och göra något åt.
5 av 5 🌟🌟🌟🌟🌟