
"En närmast oumbärlig uppslagsbok för kulturglada gourmeter!" Upsala Nya Tidning Varför äter vi ärtsoppa med fläsk på torsdagar? Hur länge har vi använt gaffel? Vem är herr Jansson i Janssons frestelse? Hur tillagade romerska kockar en flamingo? Vem uppfann konservburken? Hur länge har man kunnat göra gräddbakelser? Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa från A till Ö i matens och dryckernas värld. Vi möter människor och matvanor från förr och idag. Här finns rolig ordhistoria, märkliga anekdoter och ett 20-tal klassiska recept. Slå upp och läs om: musslor, Operakällaren, ost, pizza, picknick, mandeln i gröten, Coca-Cola, citron... Boken innehåller över 1200 uppslagsord och är rikt illustrerad. Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta folkbildare på området mat och historia, känd bl a från TV-programmet Fråga Lund och författare till ett stort antal böcker....
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok