Matens pris : boken som matindustrin inte vill att du ska läsa.

Vet du vad du äter?Vill du veta vad du äter?Eller vill du bara att maten ska vara billig?För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa.Prispressen har förvandlat bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder.De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter från holländska växthus, danska grisgårdar, brasilianska betesmarker, vietnamesiska fiskdammar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En bok som alla borde läsa för att kunna göra smartare val i matbutiken.

Marita Ryen

2012-11-14

Betyg

En mycket intressant bok och en tankeställare.

K

Karoline Breivik

2012-10-08

Betyg

Rekommenderas verkligen! Bra skrivet om ekonomi och livsmedelsmarknaden. Det behövdes att få läsa om det på ett lättbegripligt sätt.

Susanne Logren

2012-07-01

Betyg

En bok som alla borde läsa och verkligen ta till sig!