
VINNARE AV STORA JOURNALISTPRISET 2011! Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa. Vet du vad du äter? Vill du veta vad du äter? Eller vill du bara att maten ska vara billig? För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa. Prispressen har förvandlat bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder. De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Folk börjar och fortsätter äcklas av allt den skit de stoppar i sig - dag efter dag,år efter år. Ändå blir det samma sång igen till, jul, våffeldagen, semlornas tid, kräftskivan o vara älskade BBQ kvällar ... Danska flintastek, brasiliansk oxfilé etc ... Glöm då inte att nypa maten lite med Paul McCartney´s ord "Det må vara tur att alla dessa slakthus inte är byggda i glas"