Matens pris : boken som livsmedelsindustrin inte vill att du ska läsa.

VINNARE AV STORA JOURNALISTPRISET 2011! Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa. Vet du vad du äter? Vill du veta vad du äter? Eller vill du bara att maten ska vara billig? För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa. Prispressen har förvandlat bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder. De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jenny Cahier

2015-09-18

Betyg

Tung läsning. Men vettigt, allmänbildande och välskrivet.

P

PL *

2012-11-29

Betyg

Brasilianska sojabönor, danska grisar och holländska paprikor; om gemene man visste hur det låg till med framställningen så skulle försäljningen vara bottenlåg. Men tyvärr är ju ett lågt pris en av de starkaste drivkrafterna till inköp...Läs!

Susanne Rydvald

2012-06-20

Betyg

Folk börjar och fortsätter äcklas av allt den skit de stoppar i sig - dag efter dag,år efter år. Ändå blir det samma sång igen till, jul, våffeldagen, semlornas tid, kräftskivan o vara älskade BBQ kvällar ... Danska flintastek, brasiliansk oxfilé etc ... Glöm då inte att nypa maten lite med Paul McCartney´s ord "Det må vara tur att alla dessa slakthus inte är byggda i glas"

Marita Ryen

2012-02-29

Betyg

Tänkvärd bok. Alltid något man kan göra/bidra med.

Betyg

Min recension av boken:http://korta.nu/9yu2m