
Mat och klimat av Johanna Bjrklund, Pr Holmgren och Susanne Johansson En klimatbok med tonvikt p vad vi odlar och ter. P vilka stt pverkar vi, var och en, klimatet med vr livsmedelskonsumtion? Hur mycket betyder vra olika val egentligen? Boken visar ocks konkret vilka arealer vi tar i ansprk nr vi ter - hur stora r arealerna, var ligger de egentligen? Boken guidar till ett klimatsmart Sverige genom att presentera fakta och aha-upplevelser, och sl hl p myter om maten och klimatet. Mat & klimat r ocks historien om vra matvanor. Hur har odlingslandskapet och vra butiksutbud frndrats under de senaste 100 ren? Hur kommer de att se ut om 50 r? Boken presenterar och analyserar olika livsmedel. Nya eller nygamla grdors mjligheter presenteras p kockars vis. Klimatfrgan kommer i hst att handla om vr konsumtion och srskilt vr mat. Under...
Visa mer
Recensioner
Bli frst med att recensera denna bok