Mat för hand - rimma, torka, grava, luta, röka, pickla, syra...

Linder, Jens

| 2021

Flag from sv

0


Mathantverk för alla tider  Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup.   Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. En bok för både nybörjaren och den som redan provat på metoderna.   Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera.     JENS LINDER är en välkänd och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok