Maskiner som jag

McEwan, Ian

| 2019

Flag from sv

14


Rafflande moraliskt dilemma från en av Englands störstaLondon 1980-tal. Charlie och Miranda är grannar, men också ett par. Han hoppar mellan jobb, utan någon egentlig inriktning i livet. Hon är en målmedveten student. Men Miranda visar sig bära på en mörk hemlighet. Allting avslöjas när Charlie köper Adam, en mänsklig robot. Adam är så nära en människa man kan komma, både till det yttre och det inre. Han har till och med sex med Miranda och kan röras till tårar. Snart kastas dessa tre in i ett triangeldrama med stora konsekvenser. Ian McEwan är en mästare på att hålla upp en spegel framför oss och får oss att ställa frågorna: Vad innebär det att vara människa? Vad är liv? Kan en maskin till fullo förstå det djupt mänskliga och handla därefter? Maskiner som jag är ett rafflande moraliskt dilemma som obönhörligt avslöjar vad som kan hända när vi människor uppfinner sådant som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hanna Melin

2020-09-05

Betyg

Kände aldrig riktigt hur allt i denna historia hängde samman. Kärleken, roboten, barnet brottet, pappan, hemligheten, våldtäktsmannen och.... Alan Turing? Inte säker på hur säcken knöts ihop på slutet. Och Charlie är verkligen supertråkig.

L

Linnea Lopez

2020-08-31

Betyg

Fantastisk bok! Njöt av att få sjunka in i denna värld

D

Dag Nyholm

2020-05-16

Betyg

Ibland lite onödigt "skojigt" fantasifull version av 1982 med t.ex. Beatles nya låtar, men det moraliska dilemmat, AI, en överlevande Alan Turing och mänsklighetens komplexitet lyfter romanen.

Solveig Andersson

2019-09-06

Betyg

talbok, storytel
Antar att många kommer uppskatta den här, troligtvis eller åtminstone delvis aktuella boken, men jag är besviken. Har alltid uppskattat McEwans prosa men blev mycket besviken över denna.