Maskeradnatten

Ekström, Alice

| 2020

Flag from sv

6


Välkommen till Shuzia! En stad av spel, masker och möjligheter. När Rita Karzin, även känd som Kvinnan med tusen ansikten, får i uppdrag att lönnmörda rikets tyranniske kung inser hon att hon kan använda det till sin fördel. Det finns nämligen något i den kungliga skattkammaren som hon vill ha, något som bara drömmare och idioter skulle riskera sitt liv för. Det skulle kunna leda henne till ofantliga rikedomar lika gärna som rakt in i dödens käftar. Till sin hjälp har hon fyra kumpaner som alla har sina egna anledningar till att fullfölja uppdraget. Trots att de hatar varandra av hjärtans lust måste de lägga sina liv i de andras händer för att nå sitt gemensamma mål. Men kan de lita på varandra? Allt har sitt pris. Ingenting är gratis. "Maskeradnatten tog mig med storm. Jag såg framför mig en stad och kultur av trollkonst, häpnad, under. En mörk sida som intresserade mig." - @mostepotentebooks

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Idas Recensioner

2021-12-30

Betyg

Wow, bara wow! Alice Ekström har skrivit en high fantasy där makalösa karaktärer och fantastiska miljöer är sammanflätat med ett rafflande äventyr. Detta är en fantasy som är omöjlig att sluta läsa, för varje kapitel och varje sida innehåller något nytt och intressant. Jag kunde inte få nog av denna berättelse!

Karaktärerna är alla unika, genomtänkta och djupa. Läsaren får lära känna karaktärernas och alla deras manér och egenheter på djupet, samtidigt som det finns mer utrymme för utveckling i framtida böcker. Maskeradnatten innehåller många intressanta och älskvärda karaktärer som tillsammans skapar ett charmigt gäng som läsaren snabbt fastnar för.

Något som jag snabbt blev förälskad i är Alice Ekströms miljöbeskrivningar; det är magiska utstyrslar och helt fantastiska inomhusmiljöer. Det märks tydligt att Alice Ekström har lagt tid och energi på varenda detalj i boken, vilket också skapar ett fint djup i hela berättelsen.

Maskeradnatten är en välskriven, nervkittlande och väl genomtänkt high fantasy fylld av rappa dialoger och riktigt färgstarka karaktärer. Det är en händelserik berättele som är omöjlig att förutspå, och som verkligen etsar fast läsaren från första sidan. Om ni älskar fantasy är detta ett måste för er. Starkt, starkt tips!

Nerdy Books

2020-10-07

Betyg

Jag blev väldigt impad av den här boken, för den var oerhört spännande och engagerande! Den påminner en hel del om Six of Crows av Leigh Bardugo, men den är inte på nåt sätt en kopia utan boken är fortfarande originell med både världen, karaktärerna och handlingen. Det båda böckerna däremot delar är just spänningen, ett svårt uppdrag, fängslande karaktärer och en speciell stad.

Det den här boken har som jag verkligen gillade var en sorts klockfunktion, som gjorde att staden förändrades vid ett speciellt klockslag! Det var en rolig och smart detalj som jag uppskattade. Ibland var spänningen för mycket för min del, så jag var tvungen att ta en paus i läsningen men det tog inte lång tid innan jag plockade upp boken igen, för jag ville veta hur det skulle gå hela tiden. Älskar när en bok gör så mot en! Karaktärerna var oerhört intressanta, levande och hade ett djup till sig som gjorde det enkelt att få en emotionell koppling till dem. Speciellt Rita och Caldar. En mycket läsvärd bok! Ser fram emot uppföljaren.

https://nerdreadingbooks.blogspot.com

Jennifer Johansson

2020-05-20

Betyg

Maskeradnatten handlar om Rita Karzin som även kallar sig själv Kvinnan med tusen ansikten, och hon har gjort det så bra att folk runt omkring i staden Shuzia har stor respekt för hennes otyg och brott. Men en dag får hon ett erbjudande om att lönnmörda kungen, och det blir ett avtal som hon sent ska glömma.

Den här boken är helt fantastisk! Ska du läsa en fantasybok i år, läs den här. Den är fullspäckad med fantastiska karaktärer, otroligt bra fart som för historien framåt, men ändå så att du som läsare har chans att lära känna alla karaktärer både i nutid men även i tillbakablickar. Jag fastnade från första sidan och kunde knappt slita blicken från boken förrän den var slut – och nu vill jag bara ha mer.

Ekström har skapat en otroligt fascinerande värld, och jag önskar att hon hade haft lite mer miljöbeskrivningar än vad hon har. För den här världen är rå och kall, och i vissa sammanhang får jag inte riktigt den känslan eller de förklarande orden jag behöver för att kunna måla upp utrymmen karaktärerna befinner sig i alla gånger. Karaktärerna är klockrena dock, både i sitt djup men också att de har massvis med humor som får mig att le i deras misär. Och OJ VAD JAG SHIPPAR två par i den här boken och jag hoppas att fortsättningen kommer ge mig mer kärleksgnabb och utveckling hos karaktärerna.

Jag säger prompt att det här är en blandning av Six of Crows, en kupp med ett udda gäng, och Nevernight, för huvudkaraktären i båda är hård och gör precis som hon själv vill – och kan gå över lik för att få det hon vill ha.

Rekommenderar till alla – även om du är van fantasyläsare eller helt nybörjade. Läs läs LÄS!