Fioretos, Aris

| 2015

"Jag fyller lapparna med ord som kvinnorna mumlar sotiga böner i kyrkan. Så länge ett följs av ett annat känner jag ingen rädsla, ingen ånger. Då fler inte ryms hamnar lappen bland de övriga i tennasken som jag fick vid begravningen. Där ligger de tätt packade och ändå åtskilda, som vore de granatäppelkärnor trots att de inte liknar sådana det minsta. Ibland undrar jag vad jag håller på med, sedan förstår jag att jag inte har något val. Det här kommer att låta konstigt, men jag är den enda som kan berätta hur jag dog." Mary P. är 23 år gammal och studerar arkitektur i ett land regerat av militären. Hon har en pojkvän som är politiskt aktiv och planerar en revolt. En novembernatt 1973 grips hon för...

Kristina Carlsson

2020-01-25

En annorlunda roman som jag först tyckte verkar långsam och trist, men som efter ett tag biter sig fast inom mig. Handlingen är mycket mörk men speglar både kärlek och vänskap.
Vi får möta Mary en ung studentska, kär i Dimos som är politiskt aktiv, i vad jag tror är Grekland, under 70-talet. Handlingen utgörs av tillbakablickar i Marys liv samt den förskräckliga situation hon hamnat i p.g.a. sin politiskt aktive pojkvän.
Språket är vackert och målande, man känner dofter och har vinden i ansiktet medan man läser om Marys liv i fångenskap på en ö i
(Medel?)havet.
En läsvärd roman med en förfärligt svart handling dock vackert beskrivet av författaren.

Mats Sigfridsson

2017-08-28

Mycket starkt om ett aktuellt ämne. Bra språk och ett lite annorlunda perspektiv. Världens maktgalna ledare är dock desamma.

Engelska Väninnan

2016-11-06

Försökte läsa den, blev så nedstämd. Den är vackert skriven, men tung, tung.

A

Anna Mattsson

2016-04-25

drabbande hemsk! En lite poetisk beskrivning av en människa som går under.

Blommiga Barbro

2016-04-09

Deprimerande tråkigt. Skrivet på något halvpoetiskt, halvdrömskt vis. Slutar lyssna nu!