Märta börjar rida

Hästar, humor och härligt lättläst!?Jag heter Märta. Jag har blivit helt tokig i hästar! En dag på väg hem från skolan, såg jag en flicka som red på en silvrig häst. Då knäppte det till i mig!?Så börjar den charmiga berättelsen om Märta som blir hästflicka ? eller blir hon det? Hästflickor ska ju vara så bestämda. Men en drömmare måste väl också få älska hästar?Hästar är en nyproducerad, humoristisk serie som ingår i Lätt-att-läsa. Böckerna handlar om Märta som börjar rida och hennes funderingar kring detta. De är underhållande till sin karaktär och beskriver kärleken till hästar, livet i stallet, känslor och vänskap. Nybörjarläsaren får också en del fakta på köpet.Böckerna är skrivna och illustrerade av Erika Eklund Wilson och kan läsas av såväl hästbitna som hästrädda. De vardagliga situationerna beskrivs med mycket värme och igenkänningsfaktorn är hög. Böckerna är rikt illustrerade...

4, Vireda Skola

2021-12-06

Okej

K

jag tyckte den var bra. Den handlar om Märta som ska börja rida. den första hästen hon får testa heter Julia. sen får hon rida en häsr som heter Dolly
det gå inte så bra Märta var nära på att trilla av Dolly. Märtas mamma vill inte att Märta ska rida hon tyckte det såg livs falligt ut. men nesta gång Märta får rida. rider hon Julia igen det går jätte bra. sedan får hon ridbyxor.

R

Rejmyre skola

2021-11-19

Om du inte rider tipsar jag dig om den här eller om du vill veta mer om hästar

2021-11-11

denna bok fick man veta världigt mycket utav

den var spänande. passar till 5-9 år

4, Vireda Skola

2021-10-26

Ridläraren blir förbannad.

Boken handlar om Märta som rider vilse och tappar bort sin ridgrupp. Sen träffar hon Bea och hennes tre hästar, Brante, Aladdin och Karamell. Boken är rolig, spännande och överraskande.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-10-12

Undersök!
Beskriv huvudpersonen: Märta: blond, gillar hästar fast kanske inte så stora då och har en vän som heter Maja. Kattis: rid lärare, världens stränga person, har glasögon och är blond. Julia: är en häst, brun färgad.

När och var utspelar sig handlingen: på ett stall.

Vilken genre passar boken in i? (fantasy, äventyr, skräck, humor, deckare, vänskap, kärlek, sport, fakta): sport, humor och vänskap.

Beskriv!
Berätta vad boken handlar om. Fokusera på bokens problem (det som händer). Avslöja inte slutet: idag ska Märta rida, varje gång hon går till stallet brukar hon bli lite rädd för att hästarna är så stora, hon vill ha en liten häst som passar henne. Ibland får hon göra några övningar samtidigt hon är på hästen, det har hennes ridlärare Kattis sagt. Idag ska de rida ute i skogen alla är lite rädda men Märta ska få rida på Julia så hon är inte lika rädd, det är en tjej som heter Elin som leder Julia, för att hästar kan vara mer vilda ute. Sedan ringer Elins mobil och hon behöver gå hem. Kattis säger att Julia är så lugn att hon kan gå utan ledare, och om Julia skulle göra något busigt så skulle Kattis ta tag i henne. Julia är aldrig busig men nu när Märta rider ensam med henne så är hon bara envis! Hon äter bara gräs, hon måste vara mer bestämd. Plötsligt är de andra borta hon kan inte se nån alla träd är överallt vad ska hända nu?

Gissa!
Kom på en fortsättning till boken: Märta fyller år idag och gissa vad hon fick jo en egen liten lagom häst för henne det var det enda hon önskade sig och hon har skattat hela sit liv om att få en häst! Undra vad hon får i julklapp kanske en större häst?

Boken handlar om Märta som rider vilse. Och om hästar. Den är rolig, spännande och tokig.

F

Fjord Roder

2021-09-27

Den var ganska bra. Jag gillade att hästarna i den är lite galna.

Det handlar om en tjej som ska börja men hennes mamma tycker inte att hon ska börja rida. Den var ganska bra. Den är nog mycket bättre om ni gillar hästar.

Bra bok om hästar.

inte bra bok

den här boken är jätte jätte dålig jag jilade den inte

den här boken är jätte jätte dålig jag jilade den inte

T

T Persson

2015-07-07

bra bok
och ville inte sluta läsa den
läste den flera gånger