Marsipan och tankemysteriet

Westerberg, Dennis

| 2021

Flag from sv

31


Många barn plågas av oro, ängslan och dålig självkänsla. Det rör sig ofta om en rädsla för att inte räcka till eller för att hamna utanför gemenskapen. Otäcka tankar som barnet inte lyckas bli av med. Tankar som ger obehagliga känslor i kroppen. Men det finns ett sätt att ta sig ur tankesnurran ? att bli fri från det obehag som känns i magen. Marsipan, bokens hjälte, går först och visar vägen. Marsipan och tankemysteriet är en kul och knasig berättelse ? på ytan ? men med ett hoppfullt och hälsosamt budskap bortom orden. I takt med att bokens huvudkaraktär Marsipan tar sig an tankemysteriet, guidas läsaren till insikter som gör att oroande tankar får mindre utrymme, och att välmående, självförtroende och inre balans, i stället får chans att växa. När läsaren lär sig att förstå, att de tankar som ställer till det, inte är så verkliga som de verkar vara, tenderar tankarna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Eva Bonrath

2022-04-28

Betyg

Humoristisk bok om ett djupt ämne. Både min dotter (som är 11) och jag älskar den.
Rekommenderas varmt till alla som vill få lite perspektiv på tillvaron och oroa sig mindre.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2022-01-12

Betyg

Den är rolig

S

Stefan Umensten

2021-12-19

Betyg

Gillade ämnet och på vilket enkelt sätt man kan föra fram budskapet till barn . Även nyttigt för vuxna kan jag känna.

Betyg

Den här boken är egentligen ett stort samarbete mellan berättarrösten och Marsipan, för det är berättaren som hela tiden för boken framåt och hjälper Marsipan att komma fram till varför tankar både kan hjälpa och stjälpa oss.

Det är fullt av humor och små sidovägar som får oss att glömma det stora mysteriet ett tag, men som ändå hjälper berättelsen framåt. Berättaren är pedagogisk och humoristisk och jag älskar Marsipans små inhopp.

När man läser boken, blir det uppenbart att det behöver vara en läsning som är med minst en vuxen för det är mycket att tänka på och ta i beaktande och kanske förklara ännu mer runt. Och jag tycker verkligen om att den ger möjlighet till att pausa läsningen och komma på nya saker att prata om. Tillsammans med illustrationerna bidrar allt till en lekfullhet kring väldigt allvarliga ämnen, samtidigt som berättaren och Marsipan faktiskt kommer fram en lösning på mysteriet.

En bok som verkligen behövs i skolvärlden, speciellt idag när det finns mer krav än någonsin och arbetsbördan växer. Att lära sig att så mycket av vår rädsla sitter i tankarna, att vi tänker ”tänk om”, ”vad händer ifall” och liknande, är en läxa vi alla kan lära oss av, oavsett ålder.

Betyg

Underbart bok som ger hopp för oss alla om ett mer stillsamt sinnestillstånd. Bör läsas av alla vuxna och delas med till yngre innan de förlorar sig i sitt eget tänkande.

Betyg

Underbart bok som ger hopp för oss alla om ett mer stillsamt sinnestillstånd. Bör läsas av alla vuxna och delas med till yngre innan de förlorar sig i sitt eget tänkande.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-11-25

Betyg

Bra 👍

R

Rickard Pålsson

2021-11-25

Betyg

Mina bästa rekommendationer.

En bok för alla åldrar som pekar mot ett lugnare och skönare liv.

Önskar jag hade haft möjlighet att läsa den under min uppväxt...

O

O E

2021-11-24

Betyg

Snake oil. Mög.

H

Hanna Ingesson

2021-11-24

Betyg

En fantastisk bok för barn och vuxna! Läste den tillsammans med mina barn (11 och 13) vilket har lett till mycket fina samtal kring vad tankar egentligen är och den oro de går och bär på.

I

Ida Kindblom

2021-11-23

Betyg

En lättläst bok som avslöjar våra tankars betydelse. Denna bok skulle alla läsa tillsammans med sina barn. Min lilla kille på 5 år, ville bara höra mer och mer om Marsipan. Kan varmt rekommendera den ❤️❤️

M

Mia Stagh

2021-11-23

Betyg

Jag rekommenderar denna bok varmt till alla i jul vuxna som barn!
Den är lätt att läsa rolig inspirerande och med underbara bilder …
Så fort jag slutat läsa börjar jag om för jag ville aldrig att den skulle ta slut ❤️
Tänk om alla kunde få denna bok i skolan då skulle nästa generation växa upp med mindre oro och mera glädje!
Tack Dennis Westerberg 🙏❤️

L

Lena Ljungehed

2021-11-23

Betyg

Har tipsat även vuxna att läsa denna fantastiskt kluriga och spännande bok!
Den har gett dem nya betydelsefulla och omvälvande insikter!
Kan varmt rekommenderas!🥰

R

Rickard Johansson

2021-11-23

Betyg

En varm och härlig bok som på ett lättsamt sätt pekar läsaren (och lyssnaren :)) i en riktning bort från psykisk ohälsa och istället mot psykiskt välmående. Jag kan varmt rekommendera boken!

B

Beppe P

2021-11-23

Betyg

Ännu en av skojaren Dennis Westerbergs anti-vetenskapliga böcker ! Läs detta : https://tomasochdennis.se/wp-content/uploads/2020/02/Skandinaviska-3P-insititutet_prospekt.pdf

F

Filip Eliasson

2021-11-22

Betyg

Underbar bok som lyfter något helt fantastiskt <3 Det budskap som finns att hämta bortom orden har potentialen att eliminera psykisk ohälsa bland unga samt vuxna. Det är något jag sett själv på nära håll. Och detta är extremt hoppfullt :D

E

Erik Hansson

2021-11-22

Betyg

https://www.sydsvenskan.se/2020-10-27/konspirationsteoretiker-ger-gymnasister-vagledning-i-livet

Margaretha Bruhn

2021-11-17

Betyg

En mycket tänkvärd, fin och viktig bok som på ett enkelt och humoristiskt sätt förklarar hur tankar och känslor hör ihop och varifrån de kommer. Kan läsas av både stor och liten, som behöver förstå att man aldrig behöver må dåligt bara för att man tänker jobbiga tankar.

K

Kristina Vallström

2021-11-09

Betyg

WOW! Vilken bok!! Det är klockren. Skriven på ett sätt, och med ett språk som verkligen når ett barn. Det är den självklara boken att läsa med och för ditt barn. En bok för de äldre och för de yngre. Men den ska läsas tillsammans. Det blir en inspirerande mysstund om tankar, funderingar och känslor. Den är lärorik och mycket givande!

M

Magnus Rutgersson

2021-10-27

Betyg

En mycket bra bok som handlar om var våra upplevelser skapas, hur hänger tankar och känslor ihop och var kommer de ifrån? En bok som jag som småbarnsförälder hade önskat att jag fått i min hand för ett antal år sedan. Med den här boken hade jag tillsammans med barnen kunnat reda ut många frågeställningar och inte minst löst upp många dimridåer vad gäller mina egna tankefällor.

L

Lena Ljungehed

2021-10-19

Betyg

Boken är brilliant!!!
Utsökt och alldeles underbar!
Är säker på att den kan göra skillnad för många!
Borde finnas i skolorna!

A

Anette Sandberg

2021-10-17

Betyg

En klurig bok för nyfikna barn och vuxna! Jag ska köpa den och läsa för mina barnbarn. Älskar hur författaren lotsar oss genom livets mysterium. Med humor, värme och lite tokiga exempel att skratta åt tillsammans. Passa på att locka till insikt om tankens mysterium redan som barn. Mysteriet tenderar nämligen att bli svårare att lösa ju äldre du blir.

D

David Milanovic

2021-10-15

Betyg

Läsaren får följa med på ett spännande äventyr som på ett enkelt sätt beskriver hur tankar kan vara. En perfekt bok för högläsning. Fick flera aha-upplevelser. Den här boken borde finnas med bland böckerna i skolan!

J

Johan Rasmussen

2021-10-12

Betyg

Perfekt bok att läsa för barnen! Styr åt en hoppfull riktning som hjälper i alla situationer.

T

Thomas Svefelt

2021-10-11

Betyg

Mycket tänkvärd

C

Cilla Persson

2021-10-10

Betyg

En fantastisk bok om tankens kraft och framförallt hur man hanterar sina tankar för att inse att ” det bara är en tanke”. En bok att läsa med sina barn och faktiskt själv också få stor behållning av det man läser. Rekommenderas!

Å

Åsa Lund

2021-10-08

Betyg

En lättläst, intressant och lite klurig bok att läsa tillsammans med barn. Underbart om barn får lära sig förstå dessa grundläggande saker om tillvaron, så de slipper vara rädda för onödigheter och låta sig styras av rädslor. Härliga bilder också! Årets julklappsbok från en medveten vuxen!