Ljudbok

Marriage Plot

Eugenides, Jeffrey

| 2011

Flag from en

84


A New York Times Notable Book of 2011 A Publisher's Weekly Top 10 Book of 2011 A Kirkus Reviews Top 25 Best Fiction of 2011 Title One of Library Journal's Best Books of 2011 A Salon Best Fiction of 2011 title One of The Telegraph's Best Fiction Books of the Year 2011 It's the early 1980s--the country is in a deep recession, and life after college is harder than ever. In the caf s on College Hill, the wised-up kids are inhaling Derrida and listening to Talking Heads. But Madeleine Hanna, dutiful English major, is writing her senior thesis on Jane Austen and George Eliot, purveyors of the marriage plot that lies at the heart of the greatest English novels.As Madeleine tries to understand why "it became laughable to read writers like Cheever and Updike, who wrote about the suburbia Madeleine and most of her friends had grown up in,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2019-09-16

Betyg


bonadea 2019-09-11 06:26
Bokens titel och bokens beskrivning på baksidan ger ingen rättvis bild av handlingen, man förväntar sig en kärleksroman vilket inte stämmer. Främst handlar En kärlekshandling om tre huvudkaraktärer, som fast de hänger ihop så är det seperata beskrivningar och historier om deras liv. Det är en inteligent och läroaktig bok som utspelar sig i college och en akademisk miljö. Alla tre karaktärer har en kärlek för literatur, vetenskap och man får följa deras tankar och funderingar.
Karaktärbeskrivningar är fenomenala, en sökare som är intresserad av teologi, en manodepresiv vetenskaps student och en vilsen kvinna som är kär i dessa två män och har tappat bort sig själv.

Malin H

2014-08-01

Betyg

Kände mig för det mesta distanserad från karaktärerna, på ett sätt jag känner igen från när jag läste frihet av Franzen. Kanske ett amerikanskt sätt att berätta, eller kanske för mkt akaporr (visste inte att det var möjligt! )?

Camilla Kallai

2014-05-25

Betyg

Störande att Madeleine är en så färglös karaktär.

Sanna Carlborg

2014-04-16

Betyg

Intressanta karaktärsbeskrivningar och stundvis fint språk, men just handlingen (som boken är uppkallad efter) är spretig och svag.

S

Sara Urger

2013-06-04

Betyg

Den här nådde tyvärr inte riktigt upp till mina förväntningar. Den var engagerande och ofta både rolig och gripande, men jag irriterade mig alldeles för mycket på två av de tre huvudpersonerna. Madeleine och Mitchell är otroligt jobbiga båda två, på sina egna vis. Madeleine är mycket barnslig och bortskämd och Mitchell är den klyschiga "sökaren" som åker till Indien och ska finna sig själv, samtidigt som han tycker synd om sig själv för att Madeleine inte är kär i honom. Jag känner mest för Leonard och skulle ha önskat att boken handlat mer om honom. Det jag gillar med boken är Eugenides sätt att berätta, det är väldigt levande.

S

Sinikka Saarinen

2013-03-08

Betyg

Orkade inte läsa klart, författaren satsade för mycket på språket än på handlingen. Jag kanske ger det en chans till.

Ulla Englund

2012-11-08

Betyg

Eftersom Middlesex gav mig en så otroligt fin läsupplevelser har denna roman lite svårt att hävda sig. Men den är bra den här också!