Markus av Trolyrien

Davis, Joseph A.

| 2016

När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske ? om de gamla sagorna stämmer ? är deras enda hopp.

B

Bookishlyfalling -

2019-09-30

Tack @trolyrien för recensionsexemplaret!

Markus av Trolyrien är en fantasy bok där en vanlig pojke hamnar i en ovanlig värld.

Markus ligger på sjukhus när han blir kidnappad av den vackra, men egendomliga, Diomeda. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare.

Boken passar bäst för yngre tonåren men passar nog samtidigt vem som helst som gillar fantasy och böcker med äventyr! Jag tror att jag hade uppskattat boken ännu mer om jag läst den när jag gick i mellanstadiet, då var denna typen av genre min absoluta favorit!

Jag är mycket imponerad av författarens fantasi. I Valarien finns det jätte sniglar, jätte fjärilar, skräckfåglar, monster och magi! Hur häftigt är inte det?

Markus är ett troll som av "misstag" blir igenkänd som Valariens prins. I början undrar han vart han har hamnat och känner sig ganska så bortkommen, men under boken får han lära sig om denna nya spännande värld och det är riktigt kul att läsa om!

Jonathan Svennberg

2019-06-19

Jag läste boken om Markus från trolyrien två gånger. Först tillsammans med min fru och sedan med en mina elever i skolan.
Både gångerna blev reaktionen densamma. Man kunde inte slita sig ifrån att läsa "bara ett kapitel till". Boken är oerhört fantasifull med spännande tvister och man får verkligen upp en hel film i huvudet eftersom författaren Joseph Davis beskriver världen Trolyrien och dess varelser med stor detalj. Jag uppskattade mycket hur boken hoppar mellan en oerhörd humor i fråga om konstiga seder, varelser och karaktärer för att sedan gå över i ett djupt allvar som berör många av frågorna som vi människor bär på, så som liv, död, kärlek, ondska, tro och hopp.
Boken passar verkligen för barn i mitten av lågstadiet och upp i vuxen ålder och jag rekommenderar den varmt!