Markus av Trolyrien

Davis, Joseph

| 2016

Flag from sv

8


När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske ? om de gamla sagorna stämmer ? är deras enda hopp. Markus av Trolyrien är en humoristisk fantasyberättelse, fylld av spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Betyg

Rolig, spännande och fängslande!

S

Sara Ceder

2017-04-06

Betyg

Mycket bra bok med många oväntade vändningar i handlingen som gör att man vill läsa vidare. Underbar fantasi! Både rolig och spännande

K

Karin Carlsson

2017-04-06

Betyg

Spännande, rolig bok med en fantasi utan gränser. Det gäller att hänga med i Svärdbärarens motvilliga kamp mot det onda. Det är inte så lätt när de "goda" plötsligt visar sig vara förklädda monster. Vad är det för folk som bor i mörker i underjorden och tror på Glädjens bok? Starkt driv att läsa vidare. Ungdomsbok som även passar pensionärer.

J

Johanna Ingvarsson

2017-04-05

Betyg

En härlig bok med oväntade vändningar. Den var både lättläst och djup med sina underfundiga jämförelser av Bibeln.

S

Sheila Heath

2017-03-31

Betyg

Karaktärerna är levande och älskvärda och berättelsen är spännande. Man vet aldrig vad ska hända näst ... men man ser fram emot det! Jag kan verkligen rekommendera boken.

A

Amiranda Green

2016-10-12

Betyg

En riktigt bra och spännande bok man inte vill släppa! Man kastas rakt in i en annan värld fylld av äventyr, humor, fantasifulla varelser, märkliga folkslag och sägner. När man tror att man vet vad som ska hända tar berättelsen oväntade vändningar... Dessutom har boken ett jättebra och viktigt budskap om att man kan övervinna omöjliga situationer om man inte ger upp och att även en liten människa kan göra stor skillnad!