Marked for Life

Schepp, Emelie

| 2016

Flag from en

427


Public prosecutor Jana Berzelius steps in to lead the investigation. Young and brilliant but emotionally cold, Berzelius, like her famous prosecutor father, won't be swayed by the hysterical widow or intimidated by the threatening letters the victim had tried to hide. Jana is steely, aloof, impenetrable. That is, until the next body is found.A few days later on a nearby deserted shoreline, the body of a preteen boy is discovered, and with him, the murder weapon that killed him and the original victim. Berzelius is drawn more deeply into the case for as she attends his autopsy, she recognizes something strangely familiar in his small, scarred, heroin-riddled body. Cut deep into his flesh are initials that scream child trafficking and trigger in her a flash of memory of her own dark, fear-ridden past. Her connection to this boy has been carved with deliberation and malice that penetrate to...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Spännande.

Jan Banan

2020-03-04

Betyg

Mycket svag 3:a på denna.
Boken har ett bra driv i sig och storyn är kreativ.
Det jag ogillar är framför allt att den kreativa storyn inte håller. Den är fullkomligt orealistisk och jag behöver verkligen kunna tro på det jag läser för att kunna tycka någonting är bra. När sedan persongalleriet är totalt platt och huvudpersonen Jana känns oerhört krystad, (en slags blandning mellan Lisbet Salander och Jack Reacher i åklagarkostym) är det svårt att bli allt för imponerad. Jag får försöka se detta som ett hyggligt första försök som bara kan bli bättre med nästa bok.

Lollos Bokhörna

2019-04-11

Betyg

”Märkta för livet” av @emelieschepp är en jäkla bra bok! Jag undrar varför jag inte har läst den tidigare?! Vilken bok! Emelie byggde upp spänningen i boken och den släppte inte förrän den var slut. Ställer mig i led för hyllningskören! Jag förstår varför hon har utsetts till årets deckarförfattare flera gånger. Det här är en deckare på riktigt och det bästa är att jag har de andra delarna kvar att läsa! 😍📚 Kul också att den utspelar sig i en stad jag känner till då jag bor i grannstaden. Läs!!

J

Johanna Åberg

2019-03-31

Betyg

En fantastiskt bra bok som är spännande från första till sista sidan!! En riktig bladvändare!!! Kommer definitivt att fortsätta läsa alla författarens böcker!

Å

Åsa W

2019-03-28

Betyg

Boken är lättläst och ganska välskriven. Handlingen däremot är "sådär". Den är överdriven vilket i och för sig inte är ovanligt i spänningsböcker, men den är i många stycken helt orimlig. Verkligen HELT orimlig! Utan att avslöja för mycket har jag svårt att tycka om huvudpersonen, Jana. Över huvud taget var det ingen av karaktärerna som var särskilt intressanta. Ganska steroetypa och kändes bekanta från andra deckare. Jag kommer ändå att läsa i alla fall en bok till i serien eftersom det trots allt var ett par timmars tankebefriande avkoppling. Vem vet, Jana och gänget kanske spotar upp sig!

ElinsBokhylla

2019-03-14

Betyg

Boken var bra redan från början och långt fram, jag sträckläste den länge men helt plötsligt i mitten av boken tappade jag intresset och jag vet inte riktigt varför. Så efter att ha lagt undan boken en vecka eller två så kom intresset fram igen men så kan jag vara ibland så jag skyller inte det på boken.

Det fanns många olika karaktärer i boken men jag tycker att Schepp lyckades hålla isär dem och dela upp dem på ett enkelt och snyggt sätt för att man inte skulle bli förvirrad. Däremot så tycker jag att det är tråkigt överlag när böcker har tillbakablickar, jag tröttnar väldigt fort då och upplever inte att det är lika underhållande att läsa. Kapitlen var lagom långa och varje sida hade ett bra flyt som gjorde det enkelt att läsa och hänga med i boken utan att bli förvirrad.

Dessutom så blir det lite tråkigt när bokens huvudperson blir så känslomässigt involverad i handlingen och det gjorde att jag tröttnade lite och känner mig lite avvaktande för att läsa andra delen, Vita Spår. Även om jag förstår att det är en stor del i handlingen så kan det bli lite tjatigt ibland, i vilken bok som helst och inte just i denna.

Stefan Andreasson

2018-11-01

Betyg

Gillar den mycket

Monika W

2018-07-21

Betyg

Jag kan inte räkna alla de gånger jag har hört något om den här serien och jag kan inte ens påminna mig om att ha hört något annat än positiva saker. Trots detta så har jag lyckats undvika att läsa första delen. När då plötsligt fjärde delen dök upp här hemma, förra sommaren, så insåg jag att jag måste ta tag i detta. Enklaste sättet är att ta med författaren/boken/serien i en utmaning. Sagt och gjort. Nu är den äntligen läst. Läs mer på min blogg

M

Mats Sigfridsson

2018-06-23

Betyg

ja det är överdrivet och overkligt men jag gillar den ändå. Det är spännande och en riktig bra hörbok för bilen. Inga djupsinniga karaktärer och slutet är väl actionbetonat. Lite Nesbö stuk alla Harry Hole. Hoppas Emelie fördjupar karaktärerna i kommande böcker för jag kommer i alla fall att lyssna på fler.

J

Jessica Andersson

2018-01-29

Betyg

Behöver nästa bok nu!

A

Ann-Louise Högberg

2017-12-25

Betyg

Spännande, mycket bra bok

Bokslukerskan

2017-12-23

Betyg

Betyg: 4/5

En mörk och komplex kriminalroman,
olidligt spännande!
Storyn vävs skickligt samman,
tar oväntade vändningar ända till slutet.
Våld, droger, människoöden, vardagsliv & polisarbete
Persongalleriet är spretande;
allt ifrån den tysta, starka hemlighetsfulla Jana till Henrik, den klassiskt försummande familjefadern med ständigt dåligt samvete.
Det finns dock en karaktär som sticker ut lite mer än de andra, en typ som man sällan stöter på i litteraturvärlden, en riktig mansgris till kvinna.
Hon heter Mia och retar gallfeber på mig!
Bra tänkt Emelie, att sätta en kvinna i den rollen.
Ja, ni hör, här finns alla de ingredienser som behövs till en välkomponerad deckare.
Well done Emelie!

Sabina Johnsson

2017-12-20

Betyg

Jag gillar att huvudpersonen inte bara är en god åklagare som löser brott, utan har egna problem att lösa.
Däremot saknar jag ett mer djup på karaktärerna.

Solveig Andersson

2017-09-24

Betyg

Spännande debutdeckare som rinner av mig som vatten när jag läst klart pocketen. Tre stjärnor!

Sara Krondahl

2017-09-23

Betyg

Det här är nog det sämsta jag läst. Överdriven som sjutton, platta karaktärer och massor av stavfel och grammatiska fel. Blev lättad när jag i slutet läste att den var egenutgiven, allt annat hade varit pinsamt. Extremt stereotypa könsroller, tveksamma etiska värderingar. Jag ville mumla ett sarkastiskt "Dam Dam Daaam" i slutet av varje kapitel, som utan undantag är uppbyggda på samma ödesmättade sätt. Gestaltning av alla karaktärer görs med typ samma fyra meningar och många liknelser återkommer flera gånger. Nej, sjukt överdrivet och plastigt. Usch.

I

Inger Jarreby

2017-08-27

Betyg

En bra intrig som inger förväntningar men det blir platt fall. Boken har ett fattigt språk med starka "överbeskrivningar". Lämnar inget åt läsaren att själv tänka ut. Ungefär som barnböcker brukar vara skrivna. Förutsägande så det blir aldrig någon spänning. Huvudpersonerna är osympatiska och för löjliga dialoger. Trist bok. Jag kommer inte att läsa fler av denna författaren.

J

Jennie Nilsson

2017-07-11

Betyg

En riktig bladvändare.

M

Maria Lindh

2017-07-10

Betyg

En ganska underhållande berättelse, om än lite förutsägbar. Platta karaktärer i stora mått. Hade svårt att hålla isär vem som var vem. Har ingen bild av hur någon utav dem egentligen ser ut, förutom att huvudrollsinnehavaren går i högklackat och kör fin bil.
Det är synd. För i övrigt är det ganska välskrivet.

Karin Axell

2017-05-07

Betyg

Detta är första och definitivt inte sista boken av denna författare som jag kommer att läsa! En ny bekantskap som gjorde mig mycket glad. Välskrivna och intressanta karaktärer och detaljer i fullständigt realistisk anda. Cliffhangers överallt och en mycket intressant sammanvävd historia fick iallafall mig att återfå hoppet om att det finns nutida intressanta författare efter ett par rejäla bakslag i bokvärlden och då framför allt deckargenren. Tack Emelie Schepp, må du skriva fler bra böcker!

Stefan Wern

2017-03-03

Betyg

Ovanligt vitalt för att vara svensk krimlitteratur. En något trevande inledning, men den tar sig mer och mer. Dock känner jag inte riktigt med huvudkaraktären, trots bakgrunden.

Lotta Dahlström

2016-12-15

Betyg

Bra. Katarina Ewerlöf är bäst som uppläsare

K

Katarina Strid

2016-10-23

Betyg

Lyssnat som ljudbok i bilen (Katarina Ewerlöf - jättebra!), så det blev lite uppehåll emellanåt.
Helt OK deckare och en intressant idé. Spänningen stegrades genom boken. Men personerna var ganska ointressanta, i synnerhet poliserna, kommer inte ens ihåg vad de hette. Jana var väl den enda som ändå var lite komplex.
Ibland är boken övertydlig och orealistisk. Men som sagt helt ok underhållning.

L

Lotta Andrén

2016-07-24

Betyg

Spännande från början till slit. En annorlunda kriminalare! En bok man inte lägger ifrån sig!

Tove Skarstedt

2016-06-30

Betyg

Mörk spänningshistoria, riktigt välskriven. Intrigen är skickligt spunnen och det går knappt att lägga ifrån sig boken. Debutroman!

Maria Jacobsson

2016-05-14

Betyg

Lättläst, men lämnade inga spår efter sig.

E

Erika Wiman Snäll

2016-05-02

Betyg

Boken lider av samma problem som många andra debutanter - en iver att visa att man gjort sin research. Ändå stämde vissa bitar dåligt vilket drar net trovärdigheten.

Marléne S

2016-03-20

Betyg

Hade nog för höga förväntningar ....
En bra historia men den kunde ha kortats ner en bra bit.

Cindy Kempe

2016-03-03

Betyg

Lättläst, spännande och på vissa sätt ganska annorlunda. Tycker det är lite synd att den enda andra kvinnan, förutom huvudkaraktären, man får veta hur hon tänker är så osympatisk. Jag kan nästan tycka att man får veta för lite om de andra karaktärerna för att det ska finnas en poäng med att läsa ur deras perspektiv alls. Men jag gillar Jana, trots kylan.

E

Ewa H

2016-02-10

Betyg

Riktigt, riktigt bra! Komplicerad intrig med accelererande spänning. Otroligt bra debut av Schepp.

Jenny Hjärtberg

2015-12-08

Betyg

Vad jag gillar denna! Så roligt att få tag på en bok som man inte vill lägga ifrån sig. Spännande, oväntad och obehaglig.

I

Inger Svensson

2015-10-17

Betyg

Fick kämpa för att komma igenom denna. Hade höga förväntningar på spänning och rafflande intrig men historian är så full av faktafel och så icke trovärdig att jag tappade all lust och till sluta hoppade över hela kapitel som man lätt kunde ha strukit eftersom dom inte fred historian framåt. Jag är väldigt besviken.

Betyg

Helt OK, kan väl vara värd en 4:a

Minna Matson

2015-09-02

Betyg

Jag tycker inte om Jana och har svårt att känna med henne trots uppväxten och att det förflutna alltid kommer ikapp. Tyvärr tror jag att mitt missnöje med just Jana som karaktär sänker betyget ett snäpp. För boken är faktiskt helt okej och jag tänker läsa nästa i serien också.

Pernilla Nilsson

2015-08-22

Betyg

Nä, den var rätt trist och lämnar mig helt oberörd.

Y

Yngve Carlsson

2015-08-12

Betyg

Intressant med nyupptäckta författares om gör det riktigt bra

M

Marie Bonnevier

2015-08-11

Betyg

Tyckte boken var spännande men tyvärr för dåligt fakta-underbyggd när det gällde beskrivningen av jobbet som åklagare.

Katarina Nord

2015-08-07

Betyg

Spännande deckare med bra lite ovanligt persongalleri. Jag vill verkligen veta mer om vad som händer med Jana fortsättningsvis. Katarina Ewerlöf gör som vanligt en fantastisk uppläsning.

Anci Bergman

2015-08-05

Kom in i boken snabbt, spännande. Tänker absolut läsa hennes nästa bok, vita spår.

E

Evelina Austen

2015-07-27

Betyg

När man läser denna bok känner man riktigt att den är egenutgiven. Språket är väldigt tafatt och osäkert med konstiga detaljer och missar som ett förlag skulle ha påpekat. Det känns överambitiöst och uppstyltat på något sätt. Dialogerna var riktigt dåliga, sådana där som en högstadieelev skulle kunna skriva i någon liten novell. Perspektiven skiftat inte på ett naturligt sätt, och vem är huvudpersonen egentligen?
och så stör jag mig på att Jana egentligen inte gör något annat än glider ut och glider in lite lagom mystisk på brottsplatserna i sina långa rock.

Anna Johansson

2015-07-18

Betyg

En spännande bok med en intressant protagonist. Svårt att välja om jag skall ge den tre eller fyra i betyg för boken är ojämn. Dock blir det en trea för jag tror inte jag kommer minnas boken om någon vecka. Kommer ändå fortsätta läsa Emelie Schepps böcker.

M

Maria W

2015-07-12

Betyg

Irriterande usel! Imponerande att hon sålt så många böcker genom egenutgivning men jag förstår att bokförlagen refuserade den. Övertydlig med fattigt språk och författaren skriver läsaren på näsan gång på gång varför spänningen uteblir.

A H

2015-07-07

Betyg

Såå bra! Har redan börjat läsa nästa!!
Rekommenderar verkligen denna bok.

Betyg

När jag läser den här slår det mig varför det kan "poppa upp" hur många svenska deckarförfattare som helst och sälja bra - deckarformatet är i sig väldigt tacksamt, man vill helt enkelt veta vem som är mördaren. Deckare är bladvändare. Sedan kan så klart olika författare hantera formatet olika bra. Schepps debut håller helt klart måttet.

Sandra Gustafsson

2015-07-06

Betyg

Bra debutbok. Lättläst och spännande och nyfiken på uppföljaren.

Jasmina <3

2015-06-25

Betyg

Denna bok var helt okej men inte mer tycker jag

Anneli Johansson

2015-04-09

Betyg

Lättläst och spännande debutthriller. Dock ej i Keplerklass men absolut läsvärd. En bok att rekommendera till hängmattan i sommar.

Lena L

2015-03-24

Betyg

Jättespännande deckare med många olika livsöden som vävs ihop.

Betyg

Mycket bra deckare.

L

Lisa Karlmark

2015-01-19

Betyg

Jättespännande och annorlunda deckare.

N

Nikita West

2014-12-26

Betyg

Helt enkelt väldigt platt och icketrovärdigt försök till Krim.
Löjliga dialoger. Jana (hette hon så?) bara gick runt i sina dyra snobbiga kläder utan att egentligen göra något annat än vara stel och mystisk och svara kort på tilltal.

S

Sebastian Rane

2014-12-12

Betyg

Förutom att författaren uppenbarligen har försökt sig på att skriva som Lars Kepler (men misslyckats) så känns denna bok väldigt ? B. Fånig rent av. Köpte varken karaktärerna eller handlingen. Känns som att läsa en serietidning. Men själva iden var inte dum. Kanske borde sålt den till Lars Kepler istället :)

Annika Olsson

2014-11-28

Betyg

Inte illa. Tyckte att det var spännande, hennes bakgrund och nutid. Vill gärna följa Jana i hennes framtid.

A

Anders Öhlin

2014-11-24

Betyg

Mycket bra bok. Hoppas det kommer en uppföljare snart.

M

Miss Me Mo

2014-11-19

Betyg

Det bästa med boken var att den tillslut äntligen tog slut.
Förutsägbar. Konstiga, fåniga repliker. Ointressanta karaktärer. Inte särskilt välskriven.

Betyg

Jag har läst otroligt mycket bra om denna bok, med andra ord har den höjts till skyarna.
Därför var förväntningarna höga när jag började lyssna, dessutom med Katarina Ewerlöf som uppläsare då kan det bara bli fullpott.
MEN jag får inte riktigt grepp om boken, vem är huvudpersonen?, vem ska jag följa?
Jana som väl ska vara huvudpersonen får jag inte heller någon känsla för och som åklagare handlar man inte som hon.
Det som är bra att den är riktigt spännande, vid ett tillfälle var det så bra beskrivit att jag fick kalla kårar efter ryggraden. Och Ewerlöf är helt enorm i sin uppläsning.
Nu är det en debutbok och förhoppningsvis blir nästa bättre, så visst kommer jag läsa del 2.
Sammanfattning: Spännande debutbok som gav kalla kårar

Blommiga Barbro

2014-09-25

Betyg

Åh! Så infernaliskt dålig! Jag förstår inte alls de fantastiska vitsorden. Det här är för mig en tråkig dussindeckare som inte sticker ut det minsta. Ångrar att jag lade ner en timme på det här skräpet. Och varför förekommer ständigt denna vänsterpropaganda för? Nej, nej. Det här är minst lika dåligt som Viveca Stens överreklamerade skräpdeckare!

T

Tindra K

2014-09-11

Betyg

Helt fantastisk. Stolt östgöte!!

J

Jan Artursson

2014-08-03

Betyg

Vilken debut! Hade inga stora förväntningar men oj vad Emelie överraskade mig. Rekommenderas starkt!

My.loved.books

2014-07-11

Betyg

5
Den bästa deckaren jag läst på mycket länge! Längtar Så efter hennes nästa bok!!

Betyg

Ny bekantskap som fångar mig, vill veta hur det ska sluta. Lite förutsägbar delvis, men historien håller. Kommer läsa fler av hennes böcker.

Jasmina <3

2014-06-18

Betyg

Detta var en helt okej deckare tycker jag =)

S

Sara Persson

2014-04-23

Betyg

Bra spännande bok, svår att slita sig ifrån. Perfekt att sträckläsa en lugn helg.

Venti .

2014-04-22

Mycket bra bok, lite seg i början. Kommer definitivt att läsa uppföljaren.

Johan Nilemo

2014-02-24

Betyg

Riktigt spännande och bra handling. I klass med Kepler och Nebö.

h4l h4rtl3y

2014-01-01

Betyg

Ibland är storyn dramatisk och till med nyskapande. Ibland är det närmast löjliga luckor i storyn.

Ibland är det riktigt bra driv i texten. Ibland känns det som en sorglig översättning (nej; den är skriven på svenska ...).

Lite mer tid för att täta till luckorna så hade detta blivit en riktigt bra bok. Nu känns det slarvigt och ofärdigt.

h4l h4rtl3y

2014-01-01

Betyg

Ibland är storyn dramatisk och till med nyskapande. Ibland är det närmast löjliga luckor i storyn.

Ibland är det riktigt bra driv i texten. Ibland känns det som en sorglig översättning (nej; den är skriven på svenska ...).

Lite mer tid för att täta till luckorna så hade detta blivit en riktigt bra bok. Nu känns det slarvigt och ofärdigt.

Anne Liljeroth

2013-10-14

Betyg

Starkt driv i historien. Detaljrikt polisarbete som gör den komplicerade historien trovärdig. Välskriven.

annika åberg

2013-09-09

Betyg

Bra, lättläst. Vill absolut läsa mer av. Rekommenderas skarpt.

Maddes Bokblogg

2013-09-02

Betyg

Helt ok deckare. Spännande och intressanta karaktärer

Britt-Marie Kullin

2013-08-05

Betyg

En hyfsad kriminalroman. Men ingenting jag kommer att minnas.