Marilyn Manson-Den långa vägen ut ur helvetet

Strauss, Neil

| 2007

Flag from sv

565


Äntligen svensk utgivning för bestsellern The long hard road out of hell, skräckrockarens självbiografi. Detta är svartrockens askungesaga, från barndom till succé, inklusive pubertetsgrubbel, familjeavslöjanden, skolpojkshyss och kärlekshistorier. Marilyn Mansons karriär är som en levande manual i framgångsrik marknadsföring. Av den orsaken börjar även PR-folk och marknadförare över hela världen att studera fenomenet Manson med intresse. Och tvärtom vad man kan tro är Manson inte drogliberal. Snarare motståndare. Det framgår tydligt i boken att han tackar sina framgångar just för att han hållit droger på avstånd - utan att för den delen hyckla om att han aldrig provat. "Antichrist Superstar" Är han ond, eller galen? Foton av honom förskräcker. Hur kunde en blyg pojke uppfostrad i en kristen skola förvandlas till motsatsen? Han har kallats "Antichrist Superstar" men ganska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

G

Gustav Johnsson

2017-04-23

Betyg

Jag upplevde boken som spännande fast ganska grotesk emellanåt. Han är eller vill uppfattas som en extrem personlighet och jag får väl ändå säga att den mestadels matchar förväntningarna. Kan tycka att han är lite väl extrem i vissa beskrivningar. Ska tilläggas att det var cirka 4 år sedan jag läste denna boken.

Betyg

Jag tyckte boken började bra. Beskrivningen av morfaderns äckliga källare, barnens fascination och allt det kusliga och lite konstiga. Men så spårar det ur. Och då på ett helt meningslöst sätt. Manson verkar ha noll självinsikt och delar med sig av vad han verkar tro "spännande" och "häftiga" upplevelser som i mina ögon bara är patetiska, förnedrande och tyder på ett intellekt med stark hybris. Han får sig själv att framstå som så tom, meningslös och totalt intetsägande. Även om han själv tror att han speglar en hård karaktär som befinner sig över alla andra och tittar ner. Och det blir bara så rakt igenom pinsamt.

Lady Flanders

2013-07-20

Betyg

Tja. Puh. Vad ska man säga..? Intressant mot slutet, men rätt äckligt på vägen dit. Störde mig på hans chauvinisa syn på utseendet på sina groupies och gamla flickvänner, när han själv är är den fulaste rockstjärnan jag kan komma på... Men jag störde mig ännu mer på de "vittnesmål" han återger som spritts av hans motståndare American Family Association. Plötsligt fick jag en liten inblick i hur det ser och såg ut i huvudet på sociologiprofessorn Eva Lundgren med de rituella barnamorden, fotohandlarparet som vittnade mot "läkaren och obducenten" eller valfritt vittne mot påstådda häxor på 1600-talet. Man ser det man vill se.Tyvärr är boken väldigt stolpigt skriven och/eller ovanligt illa översatt.

Nils Rollbäck

2012-08-16

Betyg

Suverän! Den bästa rockstjärnebiografin hittils!

Betyg

Hade nog alltför höga förväntningar för jag blev lite besviken... En självbiografi bör låta läsaren lära känna skribenten. Men han är för mig fortfarande ett stort mysterium.

Fanny Gunnarsson

2012-06-06

Betyg

Man mår ibland illa, skrattar emellanåt, gråter dock ingenting, förfasas en hel del och håller med i en hel del av vad Brian Warner faktiskt har att säga. Boken är skriven tillsammans med Neil Strauss, som även har skrivit biografien om Mötley Crüe och raggningsboken - The Game.

Boken är en blandning av litterär text, dagboksanteckningar, gamla tidningsintervjuer med Manson, teckningar, foton, Strauss intervjuer av gamla klasskompisar, brev, polisanmälningar av allt som tros ha setts på scen, citat från historiska personer och hela berättelsen kantas av Dantes helvetetsspiral.

L

Linda Eriksson

2012-03-06

Betyg

Fastnade direkt i boken. Den är riktigt äcklig och (tror jag iaf) ärlig. Den var en femma ungefär till mitten då den började bli som alla andra rockbiografier

Izabela Horn

2012-03-05

Betyg

Jag är ingen Manson Fan utom jag läste boken eftersom jag var nyfiken på honom. Boken är bra men det är svårt att gilla Manson efter att ha läst hans bok.

Betyg

Glimrande biografi! Dessutom en grafiskt stilig bok!

Kamali 

2011-10-11

Betyg

Väldigt underhållande. Särskilt listan över huruvida en man är bög eller inte. Haha, stor humor!

Betyg

Jag älskar denna bok men måste nog tillägga att jag själv har varit ett fan sedan 1997. För mig var det intressant att veta hur han blev den han är idag men den som inte är något fans kan också finna boken intressant. Han har gjort en hel del galna saker som till exempel rökt ett människoben snott från en kyrkogård (för att nämna något). Det är sjukt vilka rykten bandet själva dragit igång just för att få publicitet. Många bilder och symboler pryder boken som är spännande från början till slut.

Emma Martincic

2011-03-18

Betyg

Ytterligare en bok som gör mig kluven. Lättläst, äcklig, name dropping, intressant...

Y

Yvonne ericsson

2011-02-15

Betyg

har lyssnat väldigt lite till Manson. man står ju bara ut med hans musik i små doser. boken fann jag roande och välskriven dock. men jag är väl konstig. läste den på någon dag. den var ju inte händelselös direkt..tyckte inte den romantiserade hans liv.

A

Alejandra Cerda

2010-08-25

Betyg

rätt rolig och tragikomisk.

H

Helena Niininen

2010-06-06

Betyg

Lättläst men vedervärdig och äcklig bok.

J

Jesper Åström

2010-05-05

Betyg

Väldigt intressant bok men jag gillade den första biten bäst som hade med hans barndom osv att göra. Efter det så tyckte jag den blev lite rörig även om den var intressant. Jag tycker fortfarande att han är en intelligent person som jag till viss del kan sympatisera med och förstå men han är en aning gränslös. Sen så tycker jag att det är fascinerande att han fortfarande lever med tanke på den mängd droger han verkar ha tagit genom åren. Det jag respekterar är att han aldrig är "falsk" som jag ser det utan alltid ärlig och kör sitt eget race. Jag upplevde aldrig att han skröt i boken utan bara berättade vad han hade gjort osv och vad han i vissa fall ångrade, men jag upplevde honom verkligen inte som att skryta över sina bravader. Boken var intressant överlag men vissa delar som drog ned gjorde i slutändan att det blir en 3a.

Betyg

Det finns vissa passager i boken som är av humoristisk karaktär annars tycker jag mest att det är en uppvisning i förnedringstekniker. Det känns inte äkta och jag hoppas verkligen att det här inte speglar människan Marilyn Manson. Skrytsam om saker som han borde skämmas för!

Therese Andersson

2010-02-26

Betyg

En bok som inte tillför något alls. Bilden av Manson som tidigare utmålats i media förstärks ytterligare, jag önskade att jag sett något annat skymta fram... Att bara blaséartat berätta om extrema erfarenheter räcker tyvärr inte långt....

Mel Stor

2010-01-30

Betyg

Jag läste den innan jag hunnit lyssna så mycket på Manson, och därför tror jag inte att jag uppskattade den så mycket som jag skulle gjort om jag läste den nu.. Samtidigt så är jag inte det minsta intresserad av att läsa den igen. Det jag minns bäst var hans listor, de fick mig att skratta hejdlöst.

Betyg

Boken gav en motstridig bild till den jag hade förut - till det negativa. Här utmålas en osäker människa näst intill styrd av droger. Som inte tar ansvar för sina handlingar och som är oberörd inför andras förnedring. Det hade jag inte väntat mig efter de intervjuer jag sett och läst! I fokus för boken står sjuka episoder, mycket känns som mer än man vill veta. Man får följa Brian från barndomen tills han slår igenom med Marilyn Manson and the Spooky Kids. Det skulle vara spännande om boken fick en uppföljare. Språket i boken är väldigt bra och beskrivande.

J

jeremy jones

2009-11-01

Betyg

Strauss kan sin underhallning och Manson ar en intressevackande person, brq mycket smartare an man tror fran borjan. Hade tjanat pa ett lugnare tempo och ett nagot storre bredd dock. Inte lika bra som The Dirt.

Sigge Eklund

2009-08-04

Betyg

Efter att ha läst "The Dirt" känns detta totalt oinspirerande. Ofattbart hur man kan berätta så färglöst om så extrema erfarenheter. Neil Strauss, vem är du?

Magnus Hoem

2009-08-04

Betyg

Den killen är inte direkt frisk. Om nu något trodde det...

Sara .

2009-07-23

Betyg

Man glömmer bort att den skall vara sann och boken är mycket underhållande, läste ut boken på två dagar då jag inte kunde lägga ifrån mig den.