Mareld

Sten, Camilla

| 2018

Flag from sv

9


Mareld är tredje delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.Tuva tränar på sina magiska förmågor och brottas med saknaden efter bästa vännen Rasmus som flyttat in tillbaka till stan, men vardagen skakas om när en Waxholmsbåt oförklarligt fryser fast i isen under en av sina turer och alla ombord försvinner. Det talas det om det som en fruktansvärd olycka. Tuva är inte lika säker. Kan det vara magiska krafter inblandade?Samtidigt sprider Marelden sitt sken över skärgården, ett ont omen enligt de gamla på öarna. Farliga tider väntar.När Tuva får veta att Waxholmsolyckan är Sjöråets verk, hennes blodsoffer för att skaffa sig mer makt, inser hon att hämnden Sjörået ruvat på kommer att bli större än någon kunnat ana. Innan vintersolståndet - när...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Gullis lästips

2019-04-17

Betyg

”En gång i tiden så trodde människan på dom som fanns i det fördolda, vi visste att vi behövde visa vår aktning till naturen och dess väsen, men vi visste att vi inte bara kunde ta av naturen utan att ge tillbaka. Om inte, så blev moder jord och dess väsen ond. Därför hade vi en pakt med moder jord och dess väsen.

Med tiden och åren har dess tradition glömts bort och pakten mellan människan och naturen har för länge sedan dött ut och sakta glömts bort hos oss människor, men inte hos moder jord och hennes väsen. Hon är nu vred på oss hur vi behandlar dess natur och vatten och det är nu som moder jord tillsammans med naturens olika väsen anser att pakten är bruten och den vill hämnas..."

Mareld är den tredje och sista delen i den kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern.

~ Mareld är en spännande och ett skrämmande avslut på en fängslande trilogi och som är ett typexempel på en bok som man vill läsa klart samtidigt som man helst inte vill att den ska ta slut. Här möts nordisk folktro och skärgårdsskrock kombinerat med kärlek, dramatik och vardagsliv som gör att läsare i alla åldrar slukar innehållet.

I trilogin Havsfolket ingår böckerna Djupgraven, Sjörök och Mareld.

J

Betyg

Läskig, lysande och välskriven!