Maran

Neidestam, Lina

| 2011

Flag from sv

109


"Lina Neidestams suggestiva stil är både trolsk och oerhört cool. Det är vacker, intelligent och feministisk folktroporr." Isabelle Ståhl, Nöjesguiden Nora har bestämt sig för att skriva den stora generationsromanen, men sommar blir inte som hon tänkt sig. Den norrländska ensamheten är för stor, skrivkrampen är för svår och den fäbodvall hon hyrt visar sig dessutom vara hemsökt. Medan hon stirrar sig blind på det vita pappret, dras hon ut i en hallucinatorisk malström av erotiska folksagor, där gränsen mellan dröm och skrivmaskin suddas ut. Men när skymningen faller vaknar ett urgammalt väsen till liv, och nere i byn viskas det att en mara börjat hemsöka trakten. Maran är en grafisk roman som kokar av lust, ett serieäventyr som dyker rakt ner i den svenska folktron. Den är en erotisk Decamerone fylld av kåta kolare, hejdlösa huldror och värmländska varulvar, allt skildrat med skamlös...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Victoire Marcel

2015-10-29

Betyg

Omläsning av detta skojsiga seriealbum. Mycket underhållande och så härligt osexigt. Riktigt fräck tecknarstil, jag gillar verkligen Neidestams bilder. Har dock, likt många andra, fortfarande svårt för slutet - men helhetsintrycket är riktigt bra.

Cecilia Fredriksson

2013-02-05

Betyg

Riktigt bra! Älskar tecknarstilen!

Ally Regins

2012-11-10

Betyg

Så mycket att den går över en gräns och går över så mycket att det blir bra igen. Lite konstigt slut?

Jimmy Kleiner

2012-10-09

Betyg

Som sagt, härligt snuskig! Tecknar- och berättarstilen är precis rätt. Hade dock lite svårt för slutet.

K

K A

2012-04-18

Betyg

Jag ser inget feministiskt med tvång oavsett vem som tvingar. Ännu mindre erotiskt ...

E

Erika Rönngård

2012-01-15

Betyg

Håller med Ros-marie - härligt tecknad och härligt snuskig. Tycker att Neidestams tecknarstil verkligen kommer till sin rätt i den här boken. Det enda minuset enligt mig är ramberättelsens avslutning.