Mao : Den sanna historien

Halliday, Jon

| 2006

Flag from sv

68


Han var lika ond som Hitler och Stalin och begick lika stora brott mot mänskligheten. Ändå vet världen förvånansvärt lite om honom. För första gången avslöjas den obarmhärtiga sanningen om Kinas mäktige man Mao Tse-tung, ansvarig för oräkneliga brott och övergrepp, som styrde över jätteriket åren 1949?1976. Mao - Den sanna historien är resultatet av ett gediget forskningsarbete som pågått i över ett decennium och bilden av Mao i Chang och Hallidays tappning är lika ny och okänd som chockerande i sin brutalitet. Mao var med och grundade det kinesiska kommunistpartiet i början av 1920-talet, och lärde då bland annat känna Stalin. Efter den långa marschen 1935 tog han makten i partiet och kampen om makten i Kina började på allvar. Han stödde den japanska ockupationen av Kina eftersom det ledde till hans värste konkurrent Chiang Kai-sheks fall, och 1949 kunde han slutligen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

C

Cecilia Winberg

2013-02-24

Betyg

Allt för otäck. Var tvungen att sluta läsa.

Viveca Sten

2012-05-21

Betyg

En fascinerande men otrolig berättelse om Maos uppgång och makt. Det är nästan svårt att tro att det verkligen förhöll sig på det här sättet.

M

Mattias Johansson

2011-08-10

Betyg

Det märks att författaren författarinnan inte direkt var något fan av Mao. Jag förstår att han inte var omtyckt men något bra kanske han ändå gjorde. Lite mer objektivt tack.

Jonas Olsson

2009-09-13

Betyg

En bok som gör en förbannad. Mao = Svin!

Louise A

2009-06-26

Betyg

En fruktansvärt hemsk, mycket intressant och förvånansvärt lättläst skildring, om en man utan några som helst gränser. Hitler framstår som en korgosse jämfört med Mao.