Människor som gått till överdrift

Lind, Kalle

| 2010

En bok om människor - profeter, astronauter, stjärnadvokater, lekprogramledare - som gått i spinn, tappat omdömet och tagit i för mycket, som inte kunnat stava till "lagom" och som aldrig känt att nu-räcker-det-det-är-ju-en-dagimorron-också-och-man-ska-sluta-när-det-är-som-roligast. Här får vi detaljerna om hur Sveriges ÖB la ut 97 000 kronor på att mjölka en pappko, om hur Robert De Niro slutade leka krabba och om hur scoutrörelsen grundades för att pojkar skulle sluta slita sej i snabeln. Vi läser om rockhataren som kallar långhåriga killar "tösapågar" och om de tradigaste figurer som nånsin tragglat sej igenom Maos lilla röda. I ett möte mellan trivia, tarvligheter och trams vill Kalle Lind skriva underhållande och upplysande. Tonfallet känns igen från hans blogg En man med ett skägg, nominerad till Stora bloggpriset 2009 och med en engagerad läsekrets. Hans grundtes...

P

PL *

2014-01-03

Riktigt dålig. Läste inte klart.

P

Per Bengtsson

2013-07-29

Det saknas ett kapitel i boken. Det skulle ha handlat om Kalle Lind som är den som gått till överdrift allra mest. Usel bok.

Rasmus Klamas

2013-04-07

En smårolig och lärorik bok!

Andreas Nilsson

2012-08-02

Kul men inte alls lika slagkraftig och träffande som föregångaren "Människor det varit synd om".

marre marre

2011-12-12

Jag skulle så gärna vilja ge ett högre betyg, men faktum är att jag jämför denna med människor det varit synd om, som jag skrattade högt och mycket åt när jag läste. Denna bok har absolut sina roliga partier, men flera stycken hoppar jag faktiskt över.

Daniel Gustafsson

2011-12-09

Enligt mitt tycke den roligaste och bästa boken i trilogin, men de andra två är inte långt efter. Helt klart en unik röst i den humoristiska litteraturen, som oftast utgörs av böcker ämnade att läsa på dass. Vilket säger något om deras innehåll.

Elin Möllerstedt

2011-04-09

Är såld på Kalle Lind. Hur rolig kan man vara utan att bli en parodi på sig själv? Läs den här boken och de andra han har skrivit om du behöver ett gott skratt. Obs! Missa inte fotnoterna.

Cecilia Hyttfors

2010-10-07

Var tvungen att läsa den här, eftersom jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste "Människor det varit synd om". Uppföljaren framkallade inte lika mycket skrattkramper, med undantag för avsnitten om Ricky Bruch, kristna musiker och Robert Baden-Powell.