Mannerströms julkokbok

Mannerström, Leif

| 2010

Flag from sv

14


"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas! Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!" Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas. De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, korv, köttbullar ... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma ... Helt enkelt - dina drömmars jul. Här är råden, tipsen och recepten. "Jag är inte mycket för halvfabrikat och snabba lösningar. Julmaten måste lagas från grunden på riktiga råvaror. Då finns det inget som är godare. Sedan samlar man familjen, tänder ljusen, ser ögonen glittra på...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Karin .

2010-12-10

Betyg

Åh, en så inspirerande GOD bok! Ett av alla lockande recept, Ansjovissnittar, har jag redan provat. MUMS! Perfekt till godistillverkartillfället eller uppesittarkvällen! PS Min mormor och mammas sillsallad är förmodligen MYCKET godare än Mannerströms, för att inte tala om mina julrevbensspjäll och mina köttbullar... ;)

harriet karlsson

2010-11-22

Betyg

Vacker traditionell.