Mannerströms husmanskonst

Mannerström, Leif

| 2012

Flag from sv

49


"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden." Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006 Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost! Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord. ”Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!”, säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Petra Hansson

2011-08-30

Betyg

Hard-core-husman.

Lars B.

2009-10-16

Betyg

Som Tore Wretmans klassiker - fast mer strukturerad, och i mina ögon bättre. Får den simplaste plätt att framstå som ett konstverk. Jag använder den jämt.