Mannerheim : Marsken, mannen, myten

Detta är en berättelse om den legendariske marskalken av Finland, friherre Gustaf Mannerheim. Att han var överbefälhavare i fyra av Finlands krig, riksföreståndare och president som under ytterst svåra förhållanden lyckades försvara Finlands frihet och självständighet, är känt för de flesta. Den historieintreserade känner även till att han började sin karriär som tsarens officer och att han lik James Bond skickades på ett farligt spionuppdrag till Kina, utklädd till en upptäcktsresande. Men hur många vet att han tillbringade fem år av sitt i liv i Warszawa, åren som han betecknade som den lyckligaste tiden i sitt liv? Att han var en sann livsnjutare och gourmé av rang, en gentleman ut i fingerspetsarna, alltid oklanderligt klädd, en elegant charmör som ständigt satte kvinnohjärtan i brand? Själv tycktes han vara immun mot Amors pilar, oförmögen till djupare relationer. Många kvinnor klagade...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Artur Foxander

2018-05-27

Betyg

Herman har alltid varit bra på att uttrycka sig. Han skriver väldigt intressant, även om saker som jag inte finner speciellt intressanta i sig. Häri ligger dock bokens svaghet. I och med att Herman alltid vill ta upp kuriosa som andra författare ofta struntar i, får man läsa fler sidor om Mannerheims matvanor än om vad som hände under FInska vinterkriget.

Visst. Boken är ju om Mannerheim, så det är ju berättigat i sig, men jag hoppades mer på att få lära mig världen kring Mannerheim snarare än personen. Jag kanske är fel målgrupp helt enkelt.

Engelska Väninnan

2017-09-19

Betyg

Läste om tiden innan han blev nationalhjälte. Intressant och underhållande.