Fredrik, Paula og barna flytter inn i drømmehuset. De er en vellykket familie. Men en dag står det en liten mann i gangen og sier han bor i kottet under trappen. Hva er det som foregår i huset? Hva skjer med Fredrik? Hvorfor begynner hans kone å trekke seg bort fra ham?
Vanligtvis brukar det ta några kapitel innan jag kommer in i en bok men så var inte fallet denna gång. Redan från första sidan kunde jag visualisera miljöerna och personerna framför mig och jag hade aldrig en tråkig stund med Mannen under trappan. Mysig, ruggig och lättläst är väl de ord som beskriver boken bäst. Boken får läsaren att tänka själv över vad som är sant eller inte.
2012-10-18
En listigt berättad historia som gör att man inte riktigt vet vad man ska tro är upp och ner och fram och bak! en utmaning för läsaren!
2012-07-01
Underbar bok! Det var ett tag sedan jag läste den, men den uppenbara frågan gnager i mitt huvud än. Finns han eller inte? En riktig läsupplevelse från en av mina favoritförfattare.
2011-07-26
Ganska bra tät bok. Fint bildligt beskrivet. Lite "Hide & Seek" touch - för de som sett den film som heter, men denna bok är ju dock något helt annorlunda. Den har en väldigt vardaglig ton, och Fredrik, huvudpersonen som beskriver sin och sin familjs tillvaro, jobbar som näringslivssekreterare. Har också sett tvminiserie-filmen "Mannen under trappan" och tyckte den var jättebra, helt solklar. Det var faktiskt filmen som fick mig att läsa denna, vilket kanske har lett till att jag är lite smått besviken på boken, för jag var verkligen helt fascinerad av filmen med den suggestiva handlingen och allt - så psykologiskt förvirrande med en väldig twist. Om jag hade läst boken först och sedan tittat på filmen, så skulle kanske min upplevelse ha varit lika positiv och storartad med boken som med filmen. Detta gör att "Mannen under trappan" tyvärr inte får någon femma från mig - vilket filmen däremot skulle fått.
2011-07-21
Det här är gjort för många gånger av för skickliga författare för att det ska bli riktigt bra.
2011-06-16
Boken var väldigt fängslande trots att innehållet emellanåt var ganska tunt. Den kändes hjärnskrynklande på samma sätt som Shutter Island och man vet itne riktigt vad man ska tycka eller vems "sida" man ska stå på när man läser den.
2010-09-23
Kanske inte världens vackraste språk men en väldigt skickligt berättad historia. Tror att denna kommer att fastna hos mig länge...