Mannen som sökte sin skugga

Lagercrantz, David

| 2017

Flag from sv

151


Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill. Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär. Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer? I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en spännande historia om statliga...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Läsvärd men inte mer. Även med denna bok sitter man med känslan, någonting fattas.

Betyg

Tycker han skriver väldigt dåligt... var mest irriterad hela tiden, synd på så bra karaktärer

Betyg

Bra bok

Katarina Nord

2017-12-12

Betyg

Boken håller inte hela vägen även om jag tycker att storyn och upplägget är intressant.

J

Jacob G

2017-11-22

Betyg

Läsvärd men inte superbra

Åse Bandling

2017-11-13

Betyg

.

Jan Banan

2017-11-10

Betyg

Blev besviken på den här! Lagercrantz gör i den här boken exakt samma misstag som sin danska kollega Adler-Olsen gör i sin serie om avdelningen Q, han skriver sakta men säkert sina huvudkaraktärer ut ur sina berättelser. De får allt mindre exponeringstid för varje ny bok som ges ut och blir nästan till bifigurer i handlingen. Välskriven men för mig totalt ointressant ....stark 2:a.

J

Johan Wallin

2017-11-08

Betyg

Bra men inte lika tight som den förra, klart läsvärd men inte mer.

L

Lasse Vesterberg

2017-11-02

Betyg

Den är för like de andra två. Plott uppläggdt för likt de tidigare av Lagercrantz

Marita Ryen

2017-11-02

Betyg

Bra men inte lika bra som den förra. Lite besviken.

Jan Svensson

2017-10-15

Betyg

Känns mera som en dussindeckare i Nordic noir-floden. Inte alls dåligt men inte heller något som jag behöver sträckläsa direkt. Dessutom störs jag en del av att veta att Lagercrantz har kontrakt på en bok till. Klart att Salander måste klara sig då i denna delen. Jag tror inte jag hade läst denna om inte den varit en i Millennium-sviten.

J

John C

2017-10-05

Betyg

Lisbeth Salander har hamnat på kåken och hennes gamla förmyndare Holger Palmgren har fått tag på dokument som berör inte bara Lisbeth, utan också en rad andra människor vars liv blivit förstörda på grund av ett sociologiskt experiment. Mikael Blomqvist blir kontaktad av Lisbeth för att försöka bringa klarhet i vad dokumenten kan visa...
Spännande och tät historia som känns något mer intressant än föregångaren. Fortfarande svårt att veta om jag skulle gilla detta om inte kopplingen till första trilogin fanns, men visst var den värd att läsa.

Mrs SHE

2017-09-11

Betyg

På två dagar har jag påbörjat och avslutat "Mannen som sökte sin skugga". Lätt andfådd lägger jag min Kindle åt sidan. Hela boken går för fort. Det finns ingen tid för varken reflektion eller att andas. Karaktärer springs förbi, handling hastas fram och läggs bort. Jag skulle vilja ha mer. Av allt. Det fanns så mycket att bygga på, men det blev inte mycket av det.
Jag är lite besviken, faktiskt. Skulle vilja sätta 2,5 i betyg, men då 2 känns för hårt så får det bli en svag 3:a.
Och återigen, snälla författar, skriv ordentliga slut!