Den bermde engelsk-amerikanske neurologen Oliver Sacks skriver hr om ett antal fall ur sin praktik, n nyktert och sakligt, n humoristiskt och intimt. Vi mter egendomliga varseblivningsproblem som i titelberttelsen, svra former av minnesfrlust, grava psykiska handikapp kombinerade med en mrklig frmga att lsa rkneproblem, tragisk frlust av kroppsuppfattning och mycket annat som beror p rubbningar i hjrnans funktion. Allt beskrivet p samma msterliga stt.
Jag har sjlv jobbat med unga hjrnskadeade och ldre strokepatienter och sett mnga prov p hur frunderlig hjrnan r och hur det till yttre ologiska r fullstndigt logiskt fr den med skadan.
Det hr var en underbar bok , bde sorglig och rolig. Passar ven den som inte har ngon som helst medicinsk kunskap..
2009-07-21
Lysande lsning som ppnade en helt ny vrld fr mig. Trots att vissa medicinska facktermer inte frklaras tillrckligt kan vem som helst ta detta till sig - och som all bra populrvetenskap r det ven en litterr upplevelse, fr att citera en av kommentarerna p baksidan.
2009-06-11
Drplig titel p en otroligt fascinerande bok om hjrnans mysterium. Lrde mig mycket ocks p kpet.