Mannen frn K-PAX

Brewer, Gene

| 1996

Nr man plockas upp av polisen och pstr sig komma frn planeten K-PAX tycks mentalsjukhuset vara rtt stlle fr honom. Men p dem flesta stt frefaller han trots allt klok, kanske till och med klokare n de flesta. P sjukhuset intrder stora frndringar i och med hans ankomst. Han drar alla till sig och mnga blir friskare genom hans blotta nrvaro och inflytande. Sjukhusets chef, psykiatern Gene Brewer, behandlar honom och hela tiden hller han fast vid att han kommer frn K-PAX, en planet 7000 ljusr frn jorden vid Lyrans stjrnbild och dit skall han snart tervnda. Inte ens under hypnos ndrar han p det. Nr han tillknnager datum fr sin avfrd utbryter nra nog kaos bland bde personal och patienter. K-PAX finns verkligen! Ta oss med till detta paradis! Rrande, spnnande och vertygande, skrev Publishers Weekly.

Magnus Johansson

2016-07-24

Enligt mig ett mycket intressant tankeexperiment. Svr att lgga ifrn sig.

Liam Olsson

2011-11-26

Helt jvla strtskn r den hr boken! r killen utomjording eller r han psykotisk? r den hr boken verklighetsbaserad eller r den phittad? Kunde verkligen inte slppa den. Inte ta. Inte sova. Mste bara f veta hur det slutar! En av mina absolut bsta lsupplevelser!