Månens anförvant

Rådström, Niklas

| 2010

Flag from sv

14


Den som för pennan i Niklas Rådströms Månens anförvant är Lorenzo Da Ponte, librettist till Mozarts tre mest kända operor, född jude, vigd katolsk präst, gift och sexbarnsfar, poet, spelare och äventyrare, vän med Giacomo Casanova, hovdiktare i Wien, teaterman och boktryckare i London, specerihandlare och vintillverkare i Philadelphia och den första professorn i italienska vid universitetet i New York.Niklas Rådströms roman, hans första på nästan ett decennium, är historien om ett närmast osannolikt rikt öde där Mozart spelar en central roll, men även en meditation över musik, kärlek, skapande och vad vi gör av våra liv.Månens anförvant är en storartad återkomst till romanen av en av våra främsta skönlitterära berättare.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anders H

2013-12-30

Betyg

Ett ämne som gjorde mig förväntansfull, särskilt som annat jag läst av författaren varit mycket bra. Denna bok blev dock en stor besvikelse.

Tarja Ahlgrén

2010-10-23

Betyg

Snuvad på en god historia - så kände jag mig när jag läst Rådströms bok. Vart tog allt levande och spännande och intressant som rymdes i Lorenzo da Pontes livshistoria vägen i Rådströms bearbetning? Den här texten är så livlös att bara med yttersta möda lyckades jag ta mig igenom boken.

Fiona *

2010-09-22

Betyg

Niå år av tystnad följs av Månens anförvant. Handlar om Lorenzo Da Ponte, som skrev librettot till Mozarts Don Juan. Ur den historien stiger de eviga frågorna fram. De om livet, varandet, födelsen och döden. Decenneierna väller fram. Överdådigt. Rådström sammansmälter tungt kulturhistoriskt stoff till en virvel av liv trots romanens arkaiserande. Da Pontes liv berättas baklänges.