Mandeln

Nedjma

| 2006

Flag from sv

18


Badra växer upp i en by i Marocko. I tonåren gifts hon bort med en äldre man som på ett hänsynslöst sätt försöker göra henne med barn. Badra känner sig död och tom inombords och flyr efter fem års helvete till sin moster i Tanger. Livet i staden står i skarp kontrast till livet på landet ? och hon träffar läkaren Driss. Han lär Badra älska sin egen kropp och öppnar dörrar till en erotisk och passionerad värld hon aldrig ens kunnat drömma om. Förhållandet är dock inte friktionsfritt. För varje möte kräver Driss att hon ska ställa upp på hans allt mer förnedrande krav. Ännu en gång måste hon fly för att behålla sin värdighet och självkänsla. Hon lämnar honom och de träffas inte förrän tio år senare under helt andra omständigheter. Mandeln är den första moderna erotiska romanen skriven av en muslimsk kvinna. Mandeln blev en stor succé i Frankrike där den först kom ut och är såld till över 20...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anne M

2012-02-25

Betyg

Ett väldigt sexfixerat samhälle som känns väldigt främmande. Förstår inte alls Badras besatthet av älskaren Driss. Känner mig ganska kluven till boken.

D

Daniela Klaar

2010-08-24

Betyg

En ovanlig vinkel på en muslimsk kvinnas sexuella uppvaknande. Spårket är levande och hon målar upp bilder som man både kan se och känna lukten av.