Man bör förlåta. Bok 2

Abercrombie, Joe

| 2010

Flag from sv

103


Överinkvisitor Glokta är bekymrad. Hur försvarar man en stad som är omringad av fiender och fylld med förrädare, när man absolut inte kan lita på någon? Nordmännen har invaderat Angland och sprider eld och död där de drar fram. Kronprins Ladisla gör sig redo att driva bort dem från Unionens mark och vinna evig ära. Det enda problemet är att hans armé är helt otränad för krigföring i ett vinterkärvt Angland, leds av en skara okunniga snobbar och saknar vinterutrustning. Samtidigt beger sig en udda allians ut på ett farofyllt uppdrag genom det förflutnas ruiner. Kanske kan Söderns mest hatade kvinna, den mest fruktade krigaren i Nordmarken och den mest självcentrerade unge mannen i Unionen rädda mänskligheten från ätarna, om de bara för en stund kan glömma hur mycket de hatar varandra. Uråldriga hemligheter kommer att avslöjas. Blodiga strider kommer att utkämpas. Bittra fiender kommer att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jonas Andersson

2013-09-03

Betyg

Bästa fantasyserien på länge.

Nils Thor

2013-02-06

Betyg

En spännande historia med en handling som tar överraskande vändningar. Karaktärerna utvecklas genom de strapatser de genomgår. Min favorit är fortfarande inkvisitorn Superior Glokta.

A

Anna Nyman

2012-10-17

Betyg

Jag blir inte riktigt klok på vad jag tycker om den här boken. Jag läser den ganska snabbt och vill läsa vidare hela tiden, men utan det där riktiga suget. Samtidigt tycker jag också att den är ganska klyschig och lite lam på ett sätt. Jag förstår helt enkelt inte vart författaren vill komma. Det kanske visar sig i trean. Om jag orkar så långt...

T

Therese Åström

2012-07-14

Betyg

Det tog ett tag innan jag kom in i boken (del ett läste jag ju för fyra månader sedan) men när jag väl var inne i alla karaktäerer igen var det svårt att sluta tänka på dem när jag inte läste, vilket jag tycker är ett gott betyg på en bok!

Amanda N

2010-09-01

Betyg

Serien blir bättrre för varje bok. Man får veta mer om karaktärerna, och nya kommer in i bilden. Tillslut blir det svårt att lägga ifrån sig boken.

J

Jonas Alexanderson

2009-06-22

Betyg

Del tre som är lika bra som 2:an.