Mammutjägarna

Auel, Jean M.

| 1986

Flag from sv

1390


Cromagnonflickan Ayla lämnar sin dal tillsammans med Jondalar, den man hon älskat sedan hon hittat honom svårt sårad nära sin dal. De möter Mamutoifolket - Mammutjägarna, och Ayla närmar sig dem med både rädsla och nyfikenhet. Hon fascineras av deras musikinstrument, av deras bostäder med väggar av mammutben och draperier av mammuthud. Och Mammutjägarna fascineras av henne, av hennes läkekonst, av hennes skicklighet som jägare och av hennes förmåga att tämja vilda djur. Mamut, Mamutoifolkets gamle schaman, adopterar Ayla och gör henne till medlem av Mammut-härden. Den som beundrar henne mest är Ranec, en gladlynt och självsäker elfenbenssnidare. Ayla dras till Ranec mot sin vilja. Hon slits mellan sina känslor för honom och sin kärlek till Jondalar. I Mammutjägarna beskriver Jean M Auel dramatiskt och fängslande farliga jakter och storslagna fester men också vardagen så som den kan ha tett...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Maja Nilsson

2022-09-07

Betyg

.

A

Anita Karlsson

2021-08-16

Betyg

Bra.

K

Kristoffer Larsson

2020-05-02

Betyg

Bra bok

Betyg

Betyget hade varit 4 om den första halvan av boken var lika spännande som den andra halvan! Seg i början med andra ord men intensiv mot slutet.

Betyg

Grottbjörnen var bra, Hästarnas dal gick att läsa, men efter det var jag så less. För detaljerarde beskrivningar av ointressanta saker, för mycket text i förhållande till handling helt enkelt. Man skumläser den. Eller ännu bättre - läs den inte alls.

Sara Eriksson

2012-09-27

Betyg

Historien är intressant, men den här boken var så väldans lång. 840 sidor ungefär för ett enda velande.... hoppas att serien inte fortsätter så här för då blir det tuuungt :)

M

Madeleine Evaldsson

2012-01-07

Betyg

Orkade inte läsa klart den ens...

Kamali 

2011-11-17

Betyg

Jondalars svullna lem fortsätter att leverera.

L

Lisa Svensson

2011-07-21

Betyg

Var en ovärderlig läsupplevelse för mig när jag var 14. :)

Iris Eriksson

2011-06-24

Betyg

Den är bra, men det är så typiskt att Ayla och Jondalar ska bråka hela tiden! Och jag stör mig på Ranec...Jaja.

Cindy Kempe

2011-03-24

Betyg

Spännande och intagande bok som känns välarbetad och genomtänkt.

Karin .

2010-01-07

Betyg

Det här var verkligen slukarböcker, hela serien. Läste några kapitel senare i livet, därav det låga betyget. DÅ hade jag nog givit boken en femma, minst :)