Ljudbok

Malmömannen

Lundberg, Kristian

| 2015

Flag from sv

74


Sedan en tid tillbaka härjas Malmö av en våldtäktsvåg. Offren är unga flickor. Samtliga är under tjugo. Alla är av invandrarbakgrund. Likheter i tillvägagångssättet tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman, men signalementen går isär. Nils Forsberg är ledare för EOU ? enheten för Extra Ordinära Utredningar ? och han står snart rådvill i utredningsarbetet. Samtidigt ökar motsättningarna mellan olika grupperingar i staden, och inför hotet om kravaller är Malmö snart en stad under belägring. Upploppen har rasistiska förtecken. Men har upploppen verkligen något samband med våldtäkterna eller är de bara en effekt av dem? Det är något som absolut inte stämmer. Och utan att riktigt begripa varför blir Forsberg plötsligt bortkopplad från utredningen. Malmömannen är den tredje fristående delen i Kristian Lundbergs serie om malmöpolisen Nils Forsberg.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Karin Lundberg

2011-06-12

Betyg

"Eldätaren" är som en lång essä. Mycket fokus på Sveriges "baksidor" (kriminalitet i olika former). Skulle än dock vilja ha mer mordhistoria, mer klassisk deckare. Dock skriver Kristian Lundberg trots allt väldigt bra, vilket gör att jag även kommer att läsa de andra delarna i denna serie!

Maria Nordström

2010-06-06

Betyg

Början är lite trög men håll ut detta är en riktigt bra bok. Den beskriver Sverige av idag på skrämande men sannningsenligt sätt. Bokens huvudperson Forsberg gillar jag mer och mer för var sida som går.

Gun Petersson

2010-05-24

Betyg

En poetisk deckare med djup. Har man bott i Malmö i november känner man igen sig.