Makt, mod och motstånd : om den mitt i och de runt omkring

Haag, Benny

| 2008

Flag from sv

20


"När jag slutade dricka fick jag på mig ett par "alkoholglasögon" som gjorde att jag plötsligt, med isande skärpa såg vad kröken ställer till med, hur den krossar, dödar och förstör. Då gick det inte längre att blunda för det faktum att väldigt många människor lider av spritens följder fast dom kanske inte dricker en droppe själva. Jag vet att jag är mycket mindre än David och att den industri och den förnekelse jag slåss emot är mångdubbelt större än Goliat, men det spelar ingen roll - jag kommer att kämpa resten av mitt liv mot kröken. Mina "alkoholglasögon" ska massproduceras. Vänta bara!" Så säger Benny Haag, skådespelare, monologförfattare och debattör. Den här boken är hans manifest för en nyktrare värld. Här berättar han i dagboksform om sin långa och hårda kamp mot myndigheter och institutioner för att nå ut med sitt budskap och för att få sätta upp monologen Inte mer än fullt,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Bjarne Selin

2011-04-12

Betyg

Keep it up, Ben!

Tove Skarstedt

2009-09-19

Betyg

Jättebra bok om alkohol och dubbelmoral!
Benny Haag pratar om att se världen med alkoholglasögon. Jag kan väl inte påstå att jag har fått dem just, men nog har jag fått ett slags alkoholfilter över mina vanliga. Jag förstår vad han menar med att ingen skriver om vad det mesta av allt elände har sin rot i. Alla slagsmål och misshandelsfall och våldtäkter och olyckor som sker på helgkvällarna. Det står väldigt sällan något om att de inblandade varit fulla. Varför det?
Så skriver han så sympatiskt och växlar mellan att vara en jobbig jävel "on a mission" till att vara jätteosäker och ångra sig grymt.
Du har mitt fulla stöd! På dem bara, alla de som mörkar alkoholens hemska biverkningar! Vi borde kunna tala klarspråk om detta!
Jag tänker dra mitt strå till stacken genom att sprida din bok!