Maken

Koontz, Dean

| 2007

Flag from sv

134


Det här är historien om en helt vanlig man vars ovanliga lojalitet till sin fru ska ta honom med på ett hemskt äventyr fyllt av uppoffringar. En resa till själva kärlekens mysterium och till en uppgörelse med den mörka kraft som skulle förstöra den för evigt. Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner dollar. I kontanter. Landskapsarkitekten Mitchell Rafferty tänker att det måste vara ett skämt. Han var mitt uppe i att plantera blommor i en klients trädgård när hans mobil ringde. Nu står han i ett vanligt förortssamhälle en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv. Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris för att hon ska komma tillbaka till honom levande. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten tvåmans trädgårdsmästarfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

John Svärd

2021-09-13

Betyg

Helt enkelt galet bra, med hjärtattacktempo.

Blommiga Barbro

2015-01-19

Betyg

Nej! Det här var verkligen inte bra. Jag hade förväntat mig betydligt mer spänning, men så lyssnade jag ju inte på hela heller. Men den är alldeles för tråkig och rörig för att jag ska orka med det! Ingenting jag kan rekommendera!

Betyg

Denna bok var helt okej

marlenes. nu

2013-09-22

Betyg

En annorlunda kidnappningshistoria... bättre än väntat http://bokbloggen.marlenes.nu/2013/09/maken-av-dean-koontz.html

Iris Eriksson

2013-05-21

Betyg

I don't know why Boktipset thinks that I wouldn't like Koontz books, I love them. This one also have very interesting characters and you really didnn't expect the brother to be the bad guy, kind of, and that made me sad because I liked him.. In the beginning at least. Oh well. Go Dean!

Charlotte B

2012-07-25

Betyg

Kunde ha varit bättre...

janne lindh

2011-10-05

Betyg

Välskriven och ganska spännande. Underhållande, men inte mer...

Helena Nilsson

2010-08-01

Betyg

Åh, så synd! Den började ju så bra och sedan tappade jag helt intresset. Hörde inte klart.

A Bookaholic Swede

2009-08-05

Betyg

Mja, för mycket deckare, för lite övernaturligt. Inte för att boken var dålig, den var intressant men jag blev lite besviken över hur "vanlig" den var...

Jonas Zejlon

2009-07-23

Betyg

Oj vad den här boken är svår att tycka om. Och jag skriver det i all välmening.

Boken börjar med att en man får ett samtal där någon säger att hans fru är kidnappad och om han inte betalar den utsatta summan pengar kommer hon att dödas. Sedan följer en intensiv jakt på en lösning på detta problem.

I början av boken känns det spännande. Vilka har kidnappat kvinnan? varför? Speciellt frågan varför blir intressant då kidnapparnas mål är helt obegripligt, och man känner att det ändå finns något bakomliggande motiv.

Tyvärr avslöjas detta senare i boken, men mer än så kommer jag inte att säga.

Trots ett ganska abrupt slut, som känns ovanligt rumphugget för att vara Koontz, så stannar boken kvar, och man inser att det inte var handlingen i boken som boken handlade om (om man kan säga så). Detta är snarare en historia om kärlek och desperation som stannar kvar långt efter att man stängt boken. Och det är DETTA som gör boken läsvärd! Hade inte Koontz lyckats väva in osynliga känslosträngar på ett sådant här vis så hade boken varit en katastrof, men den blir ändock riktigt bra om man bara kan hörsamma det underliggande budskapen.