
Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling. I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok