Maja tittar på naturen

Anderson, Lena

| 2019

Flag from sv

1


Upptäck allt spännande som händer i naturen när vår blir till sommar, löven börjar falla och frosten slår till. Följ med Maja ut i skog och mark och förundras över insekter, fiskar, fåglar och allt det magiska som sker runt omkring oss om vi bara stannar upp och tittar oss omkring en stund. Genom Majas nyfikenhet, humor och naturglädje får vi veta hur gammalt trädet är, vad som händer med fröet när det planterats, hur man ser skillnad på en gräshoppa och en vårtbitare och mycket mer. Det finns nog ingen som har lärt generationer av barn så mycket om naturen som Maja. Där finns ju så mycket att se och upptäcka! I denna nyutgåva av Maja tittar på naturen (utkom första gången 1983) har Lena Andersons klassiska bilder fått nytt liv och Ulf Svedbergs text varsamt anpassats och fått ny, luftigare form. Våren kommer och sommaren går, av näbbmus syns inte minsta spår. När hösten ruskar i lönnens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Gullis lästips

2019-06-10

Betyg

Återigen får den älskade barnbokskaraktären Maja dela med sig av intressant och lärorik fakta om natur och djur genom de fyra olika årstiderna.

Det finns nog ingen som har lärt generationer av barn så mycket om naturen som Maja.

I denna nyutgåva får vi upptäcka allt spännande som händer i naturen när vår blir till sommar, löven börjar falla och frosten slår till.

Denna inspirerade naturklassiker är fylld med härligt klassiska akvarellmålande bilder av Lena Anderson tillsammans med luftig och lättläst text skriven av Ulf Svedberg.

Här får vi följa med Maja ut i skog och mark och förundras över insekter, fiskar, fåglar och allt det magiska som sker runt omkring oss om vi bara stannar upp och tittar oss omkring en stund.

Genom Majas nyfikenhet, humor och naturglädje får vi veta hur gammalt trädet är, vad som händer med fröet när det planterats, hur man ser skillnad på en gräshoppa och en vårtbitare och mycket mer.

Det här är en lärorik och intressant faktabok som passar att läsas av många vetgiriga barn och som passar ypperligt att användas när man ska lära sig mer om naturen och framförallt djurens livscykel.