Ljudbok

Maisie Dobbs

För alla som älskar Agatha Christie och Alexander McCall Smith kommer nu Jacqueline Winspears böcker om Maisie Dobbs. Handlingen utspelar sig på 1930-talet i London och Maisie Dobbs är en ung, modig privatspanare som med sin intelligens och klokhet löser fall som polisen går bet på. Unga, modiga Maisie Dobbs har nyligen startat sin egna privatdetektivbyrå i London. Året är 1929 och Maisie är på många sätt en ovanlig person. Hon är kvinna och privatspanare och hon började sin bana med att arbeta som tjänsteflicka i ett aristokratiskt hem i London. Tack vare sin husmors försorg, som såg att flickan hade läshuvud, fick hon studera i Cambridge och tog sedan tjänst som sjuksköterska under första världskriget. Där träffade hon en läkare som blev hennes stora kärlek men han försvann under kriget. Detta gör att Maisie, trots sin ungdom, besitter en visdom, erfarenhet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2015-06-28

Betyg

Jag sträckläste de tre första böckerna och sätter betyget fem stjärnor som ett samlat betyg. En mycket bra, välskriven och mysig deckarserie som utspelar sig 1914-1930. Jättekul med en kvinlig hjälte (-inna!) och intressant att läsa om hur det var förr. Väldigt bra skildringar och intressanta personer. Läs den!

A Bookaholic Swede

2013-01-08

Betyg

En intetsägande bok med en tråkig och väldigt irriterande perfekt hjältinnan. Fallet i boken var inte så mycket att ha och tillbakablickarna var långtråkiga, slutet var dock inte så illa, men jag känner att jag kommer nog inte läsa några fler böcker om Maisie Dobbs.

S

Sofie Petersson

2011-06-14

Betyg

Boken bjuder på mysig läsning och bara namnet Maisie Dobbs får det att spritta till i anglofilgenerna. Jag ska defintivt läsa mer om denna detektiv!

Pia Stendahl

2010-05-09

Betyg

Maisie Dobbs är en charmig och stundtals tänkvärd bok. Det mesta i boken känns tillrättalagt och allt är stereotypt men eftersom det är en sån myspysbok så stpr det mig inte.

Det är inte så ofta man läser nyskrivna deckare som utspelar sig på tjugotalet och det inte heller så ofta man stöter på böcker som har med första världskriget i storyn, andra världskriget är mycket oftare förekommande i litteraturen.

Precis som i Lätta bevis och i Lögnen använder Dobbs sig av sin intuition på ett mer eller mindre magiskt sätt och jag tycker fortfarande inte att detta passar in i storyn som för övrigt känns så trovärdig och sann.

Läs gärna fler av mina ljudboksrecensioner på www.bokbrus.se.
/Pia

Engelska Väninnan

2010-02-12

Betyg

Charmig och trevlig bok. Vi befinner oss i London 1929 och får Maisies liv berättat från år 1913. Om hennes kärlek till Simon och om första världskriget då hon var sjuksköterska i Frankrike. Billy som blir hennes medhjälpare. Om Maurice hennes mentor och Lady Rowan Compton hennes välgörare. Myspys.

Tove Skarstedt

2009-09-03

Betyg

London 1929. Ung kvinnlig detektiv löser ett mysterium som har sina rötter i första världskriget.
Inte alls dåligt! Maisie Dobbs är en mycket trevlig bekantskap och man vill gärna lära känna henne närmare!

M

Mats Dahlström

2009-05-15

Betyg

En pigroman, det måste vi erkänna. Den har en del goda förutsättningar: brittiskt 20tal, melankoli, detektivgåtor, t.o.m. cambridge är insprängt. Men det blir mycket romantik på ett för klichéaktigt sätt. Mysteriet blir för förutsebart. Flera figurer för platta. Man har sett allt i gäspserier på teve. Synd. Protagonisten var lite intressant till en början.