
Recensioner
2016-12-19
Betyg
En bok som berättar mer om sockrets påverkan på kropp och knopp. Får åtminstone mig att se över intaget av socker. Full med fakta och källhänvisningar som gör att jag kan fördjupa mig ännu mer om jag vill
Betyg
Vetenskap och forskningsresultat kring kost och hälsa framfört på ett sätt som alla kan förstå. Kunskap som ingen borde undanhållas, alla skulle ha rätt att få kännedom om detta, varför hymla om den allt sötare kostens stora skada för vår hälsa? Mitt bokomdöme: http://ibokhyllan.blogspot.se/2016/04/ett-sotare-blod-om-halsoeffekterna-av.html
2016-05-02
Betyg
En riktig ögonöppnare, rekomenderas varmt till alla som är intresserade av kost och hälsa.
Betyg
Efter att ha läst den här boken vill jag aldrig mer äta något sött. Ändå trycker sötsuget på dagen efter och hjärnan försöker förtränga allt det jag har läst, men nej, jag går inte på det. Det här är en mycket upplysande, välskriven bok om faran med att äta mycket socker. Inte bara det att man blir tjock, det finns så många andra nackdelar med socker; synen försämras, man kan få diabetes, demens och mycket, mycket annat. En bok jag verkligen tycker du ska läsa!
Betyg
Efter att ha läst den här boken vill jag aldrig mer äta något sött. Ändå trycker sötsuget på dagen efter och hjärnan försöker förtränga allt det jag har läst, men nej, jag går inte på det. Det här är en mycket upplysande, välskriven bok om faran med att äta mycket socker. Inte bara det att man blir tjock, det finns så många andra nackdelar med socker; synen försämras, man kan få diabetes, demens och mycket, mycket annat. En bok jag verkligen tycker du ska läsa!
2013-08-02
Betyg
Mkt intressant men jag tycket den var så fullmatad med information så jag läste aldrig ut den, ska göra ett nytt försök senare.
Betyg
En genomgång av effekter av högt blodsocker och insulin på vår kropp, på kolesterol och tillväxthormon, och vidare på sjukdomar och annat oönskat som acne, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, barns födelsevikt, ibs, diverse värk, närsynthet, grå starr, alzheimer etc. Författaren har tittat på forskning och pratat med forskare.
Boken är lättläst utan att vara larvig. Jag sträckläste. Och jag ska rekommendera den till alla jag kommer åt.
Betyg
Ann Fernholm dyker rakt ner i den så infekterade kostdebatten med den här boken. Hon ifrågasätter kolesterolråden, anklagar Livsmedelsverkets kostexperter för kolhydratlobbyism och efterlyser varningstexter på allt som innehåller socker. "Socker dödar!"
Och Fernholm lyckas till synes punktera många av de forskningsrön som brukar åberopas av LCHF-motståndare. Är fett och höga kolesterolhalter verkligen så farligt? Är viktnedgång verkligen det effektivaste sättet att få ner blodsockret?
De lärde lär fortsätta att tvista, och bland oss dödliga vinner lågkolhydrat-dieterna fler och fler anhängare.