Magikernas kung

Grossman, Lev

| 2013

När en betjänt mördas under en jakttur blir det början på ett nytt äventyr ett äventyr som inte liknar något annat. Det som förväntas bli en sorglös kryssning till fjärranländer tillsammans med barndomsvännen Julia, förvandlas till en mardröm där de utan förvarning kastas tillbaka till Quentins dystra föräldrahem. Väl där visar det sig attendast Julias hemmagjorda version av svart magi kan rädda dem och allt de håller kärt. Magikernas kung är en mörk resa till djupet av fantasygenrens hjärta, ett episkt äventyr som befäster Lev Grossman som vår tids arvtagare till C.S. Lewis. Återvänd till Fillory i denna nervkittlande uppföljare till Lev Grossmans bästsäljare Magikerna, en av de mest omtalade fantasyromanerna sedan Harry Potter-serien. "Läsare som redan njutit av Magikerna bör inte vänta med att plocka upp Magikernas kung. De som ännu inte upptäckt den, läs bådaböckerna: Grossmans...

Izabela Horn

2023-06-01

Andra boken om magikerna och det förtrollade landet Fillory. Jag gillar böckerna och handlingen som är en blandning av Harry Potter och Narnia men jag har svårt för Karaktärerna. Författaren har inte lyckats att skapa huvudkaraktär som man känner starkt för. Man måste inte alltid gilla huvudpersonen nen nan bör känna något starkt och vara intressarad av hens öde.
Quentin är osympatisk och jag har svårt att förstå honom, hans personlighet är inte klar. Även de andra Karaktärerna är platta och saknar djup.
Betyg stark 3 eller svag 4

Johanna S

2022-08-29

fortsatt underbar serie

Cindy Kempe

2020-08-11

Jag tyckte nog att den här var bättre än ettan. En mer sammanhängande berättelse och huvudkaraktären samlar lite fler poäng avseende sin karaktärsutveckling. Tyckte mycket om Julias berättelse också.

Mimmi S

2014-01-07

Är så sjukt kluven till denna. Kapitlen om Julia fängslar mig men Quentin känner jag ingenting för. Den dramatiska scenen mot slutet av boken blir dessutom too much trots att jag inte är så känslig av mig.

Carolina E

2014-01-07

Väldigt bleka karaktärer men som ändå känns som ett ovanligt och uppfriskande inslag i de annars så stereotypiska hjälteskildringarna.

Anna Nyman

2012-05-09

Jag älskade föregångaren the Magicians, men den har fick jag kämpa med. Visst finns det medryckande stunder och visst glimtar den härliga humorn till ibland, men mest får jag känslan att författaren hade behövt en redaktör för att tajta till boken. Eller för att strukturera upp storyn.

Emelie Lindberg

2011-09-22

En uppföljare god som någon. Är bitvis inte lika fångad som av första boken, men kan inte lägga den ifrån mig. Önskar nästan att jag hade läsupplevelsen kvar att upptäcka.