Magic Hour

Hannah, Kristin

| 2006

Flag from en

234


From the #1 New York Times bestselling author of The Nightingale and The Great Alone comes an incandescent story about the resilience of the human spirit, the triumph of hope, and the meaning of home. In the rugged Pacific Northwest lies the Olympic National Forest--nearly a million acres of impenetrable darkness and impossible beauty. From deep within this old growth forest, a six-year-old girl appears. Speechless and alone, she offers no clue as to her identity, no hint of her past. Having retreated to her western Washington hometown after a scandal left her career in ruins, child psychiatrist Dr. Julia Cates is determined to free the extraordinary little girl she calls Alice from a prison of unimaginable fear and isolation. To reach her, Julia must discover the truth about Alice's past--although doing so requires help from Julia's estranged sister, a local...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2016-12-24

Betyg

Vad som än händer var fantastiskt bra, men den här tråkar ut mig något alldeles förjäkligt. För lång och tjatig för att passa mig.

A

Anna Hedstrand

2015-06-29

Betyg

Helt okej bok
Seg i början men mer spännande från mitten till slutet

V

victoria sörqvist

2015-03-31

Betyg

Bra bok!

S

Stephanie G

2013-12-29

Betyg

Julledighetsläsning 2013. Jag gillade upptakten med flickan från skogen. Författarens förmåga att skildra hur Dr Cates jobbar med att utveckla flickan är väldigt givande. Tyvärr låter författaren det mest förutsägbara ta över. Sedan ångrar jag att jag läste baksidetexten innan jag började läsa. Den avslöjade för mycket.

Emma

2013-11-12

Betyg

En härlig historia om Julia som är rätt så trasig, men som har valt att bli psykiater och sen lagt alldeles för mycket tid på sitt jobb. Hon åker tillbaka till sin hemstad där hon aldrig passade in, för att hjälpa en liten flicka som vuxit upp i vildmarken utan mänsklig värme. Julia och hennes syster Ellie har varit hemskt olika och därför har de inte kommit nära eller tyckt särskilt bra om varandra. Nu hittar de tillbaka till vad de har gemensamt, eftersom livet lämnat dem båda ensamma. Det är en mysig bok med lite julstämning i och jag tycker även om kärlekshistorierna. Jag brukar gilla lyckliga slut, men det blir lite för mycket "så levde de lyckliga i alla dagar" och jag tror att historien hade vunnit på en annan vändning. Berättelsen är enastående, men jag hade önskat att den satte igång lite frågor istället för att ge självklara svar...

Marita Ryen

2013-08-25

Betyg

Betyg 3 -. Grundidén i boken är intressant men alldeles för mycket romantik och överdrivet sockersöt.

Britt-Marie Kullin

2013-06-25

Betyg

Lättläst, engagerande, intressant, och rörande.

Kan helt klart rekommenderas.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

Marina Larsson

2012-11-19

Betyg

Fantastiskt fachinerande och gripande läsning...

J

Jessica Lundh

2012-10-24

Betyg

Super bra, gripande, underbar!!

Malin Lundh

2012-10-17

Betyg

Underbar. Kunde inte lägga ifrån den.

Betyg

Den här boken hade allt, intressant, lite sorglig, lite kärlek och framför allt ett driv som gjorde att man måste fortsätta läsa.Hur skulle det gå för lilla Alice..Mitt råd.Läs den

S

Sofie Petersson

2011-05-28

Betyg

Platt och trist. Snäppet bättre än en Harleyquin. Förutsättningarna är lovande, en vild flicka upptäcks i en amerikansk småstad och en psykolog med ett kantstött förflutet får uppdraget att föra henne tillbaka till samhället. Låter bra. Men nej. Rätt livlös historia som inte går in på djupet och författaren använder sig av trista stereotyper och fånig romantik. Funkar som tidsfördriv en regnig söndag, men lämnar inga spår. Nästa bok, tack!

Desirée Fredlund

2011-05-27

Betyg

Julias kamp för att rädda Alice gick under min hud, men även hennes kamp att rädda sig själv. Jag ömsom hejade och ömsom grät en skvätt. Det gillar jag, när jag rycks med i boken. Karaktärerna kändes så äkta, så som vi är. Polischefer blir fulla. Rika, vackra, välutbildade människor bär också på en sorg och längtar efter kärlek. Det gör ont när folk trampar på en. Det är jobbigt att banta och uppfostra hundar. Himmelriket är när ett älskat barn kryper upp i knäet.

desireefredlund.blogspot.com

U

Ulrica Sandell

2011-04-06

Betyg

Äkta Amerikanskt dravvel o jag älskar det!!!:-)

Ebba Bryntesson

2011-01-27

Betyg

En fantastisk bok

Ulla Englund

2010-10-05

Betyg

Själva huvudhistorien om Vargflickan var intressant men jag tyckte inte att uppläsaren var bra och jag tyckte att bihistorierna var väl romantiska. Typiskt amerikansk roman, säger jag lite grinigt.

Anette B

2010-08-30

Betyg

Inte lika bra som hennes "Vad som än händer"

S

Sophie Sundin

2010-05-31

Betyg

Denna boken gav jag lite av en töntstämpel. Författaren hade nog varit tio gånger bättre på att skriva barnböcker.

P

PL *

2010-04-12

Betyg

Intressant story om en förvildad flicka som plötsligt dyker upp i en stad i nordvästra USA. Hon tas om hand om en psykiater, som just gått igenom det mediedrev som följt efter att en av hennes klienter plötsligt gått bärsärk och dödat fyra barn. Man får följa hur psykiatern tar sig an flickan, och sakta men säkert börjar närma sig henne och får henne att börja prata igen. Boken är intressant, men jag stör mig på att man har slängt in en kärlekshistoria som "bonus", vilket känns helt onödigt för historiens skull. Det känns som att författaren fått idén om kärlekshistorien först efter att resten av storyn är skriven, och därför känns den så malplacerad och bidrar inget till boken som helhet. Jag rekommenderar inte den här boken, och jag skulle ge den 2,5 i betyg från mig, men eftersom jag inte har några halva poäng så får det bli 2.

Pia Eriksson

2010-03-08

Betyg

Både lätt och svår...

Sofia Berg

2010-01-15

Betyg

Underbar berättelse som innehåller, glädje, sorg, och oro. Lyssnade på ljudbok och njöt varje sekund. En bok som berör.