Maestro

Tangen, Geir

| 2018

Flag from sv

23


Succédebut av norsk deckarstjärna Journalisten Viljar Ravn Gudmundssons karriär är på väg utför. Förr var han den stora stjärnan på lokaltidningen i den norska småstaden Haugesund, och hade fullt sjå med att stå emot anbuden från Oslotidningarna. Men efter ett ödesdigert misstag går Viljar från stjärna till iskall på redaktionen. Samtidigt kämpar han privat med att ta hand om sin ADHD-diagnostiserade son, och inte minst med att hantera sina egna ångestattacker. När Viljar en dag får ett mejl av någon som påstår sig vilja straffa människor som undkommit rättvisan, skickar han det bara förstrött vidare till polisen. Nästa dag hittas en kvinna mördad. Och snart trillar ännu ett kryptiskt mejl ner i Viljars inkorg ? Lotte Skeisvoll leder polisutredningen. Många rynkar på näsan åt att hon 32 år ung blivit utnämnd till kriminalkommissarie, men Lotte själv ? paragrafryttare och närmast...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

K

Karin Johansson

2018-06-12

Betyg

Hade sett fram mot att läsa Maestro men vad besviken jag blev. Visst den har allt en bra deckare ska ha, men tungsinnet av ångest, alkohol, inte orka bry sig om sonen (som får kanske max 1 sida) mm blir för mycket, för mig.

V

Villivonkansbooks

2018-06-02

Betyg

Viljar var tidigare oumbärlig grävreporter på lokaltidningen i Haugesund. Men efter ett misstag har han helt förlorat arbetslusten och kämpar nu mot sina stora ångestattacker. En dag får Viljar mail från en självutnämnd bödel som vill straffa människor som undkommit rättvisan.
🐴
I Maestro får vi följa Viljar som kämpar med att ta sig igenom sina ångestattacker, samtidigt som jobbet ska skötas och den tonårige sonen kommer hem till och ska bo där. Även Lotte får vi följa, som 32 år ung, redan utnämnts till kriminalkommissarie. Både Viljar och Lotte ligger hela tiden steget efter gärningsmannen, hen tycks hela tiden veta deras nästa steg. Den har en ganska lång startsträcka innan jag kommer in i den och jag upplever den som lite seg. Jag hade gärna sett att den gick i lite högre tempo och med mer spänning. Den är spännande nu med, men aldrig sådär andlöst spännande så man knappt kan lägga ner den. Jag hade väldigt höga förhoppningar på Maestro men tyvärr nådde den inte riktigt dit. Det blev ingen hit för mig! Men gillar du norska deckare där morden speglar scener ur populära böcker, då kan denna vara något!

Betyg

Nästan en fyra. För rörig på slutet. tycker jag...

J

Betyg

Spännande, underhållande och stark!

Britt-Marie Kullin

2018-02-21

Betyg

Ännu en norsk bra deckarförfattare. Maestro är Geir Tangens debutbok som utkom 2016 i Norge, och nu, 2018, i Sverige.

Maestro är spännande, lättläst, oförutsägbar och riktigt bra.

Rekommenderas absolut till alla som tycker om nordiska kriminalromaner.