Madame Terror

Guillou, Jan

| 2006

Flag from sv

1515


Efter mer än tio års tystnad gör Carl Hamilton efterlängtad comeback! När den ryska ubåten Kursk gick under i Barents hav på grund av ett amerikanskt misstag stod det klart för världens alla spionorganisationer att Ryssland hade utvecklat en överlägsen ubåtsteknologi. Palestinierna som alltid varit i tekniskt underläge och alltid beskrivits som terrorister insåg att tillgången till en rysk superubåt för första gången skulle ge dem ett teknologiskt övertag. Uppdraget att genomföra den största terroristattacken i världens historia går till den kvinnliga brigadgeneralen Mouna al Husseini. Hon inser direkt att problemen i motsättningen mellan rasistiska ryska officerare och högt utbildade palestinier är oöverstigliga. Och att projektet bara kan genomföras om man finner en fartygschef som för det första inte är rysk, som för det andra talar perfekt ryska och helst även är dekorerad...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

P

Peter Boqvist

2017-03-07

Betyg

Väldigt underhållande.

F

Fredrik Andersson

2011-04-26

Betyg

Fantastisk bok! Härligt slut!

Elin Stenblom

2011-03-23

Betyg

Gillar verkligen den nya Hamilton serien! Guillou har ett språk som tilltalar mig och historierna lämnar aldrig något att önska.

Betyg

Vad skulle hända om palestinierna en dag fick militära medel så starka att dom kunde försvara sig mot den israeliska statens ockupation och terror ?

Bortsett från att dom skulle klassas som "terrorister" förståss.....
Det här är en av Gillous bästa böcker

Bengt Månsson

2010-04-04

Betyg

Nr 11 (12) om Hamilton!

Nenne N

2009-09-26

Betyg

För mycket tekniskt... Jag orkade inte ens läsa första kapitlet...

P

Pia Karlsson

2009-09-17

Betyg

Det var ju ett tag sen Hamilton var i ropet, men tycket denna var otoligt bra skriven.

E

Emilia S

2009-08-15

Betyg

Mycket intressant bok. Jag gillar författare som vågar spekulera i vad som skulle hända OM... Ibland skiner Guillous egna sympatier lite för tydligt igenom. Palestinierna blir för goda och ickereligiösa. Amerikanerna för dumma... Men överhuvudtaget: en spännande, lärorik och annorlunda bok. (PS: Sänkte amerikanarna verkligen Kursk?)

P

Patrik Pedersen

2009-07-17

Betyg

Helt okej, men för lite närvaro av Hamilton och för mycket karaktärer runt omkring.

Ulla Englund

2009-07-08

Betyg

Typisk pojkbok men ovanligt trevligt Guillou-alster, underhållande men inte riktigt trovärdig (naturligtvis)) trots författarens detaljkunskaper