
Efter de framgångsrika matböckerna i Lyxlagat serien och Lergrytor, stekar och långkok är Frederik Zäll tillbaka med en ny grytbok. Den här gången är det själva grytorna som är i fokus, vilka rätter de passar att användas till, vad de har för olika egenskaper och fördelar. Varje gryta har sitt eget kapitel och de 66 recepten inspirerar i vanlig Lyxlagatanda till njutningsfull matlagning. Gjutjärnsgryta - Grytan som har många olika färger och storlekar hemma i skåpet. Tung och gedigenmed mycket bra varmhållningsförmåga. Bland recepten finns Chicken Adobo, Zuppa Vongole & kalvhögrev i vitt vin. Tagine - Den nordafrikanska motsvarigheten till en klassisk lergryta. Locket är konformat och har en vattenskål på toppen, varför? I boken finns svaret. Bland rätterna finns Egyptisk Kushari, Orientalisk fläskfilé och Västafrikansk Tagine Yassa. Dutch Oven - En rejäl svart gjutjärnsgryta...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok