Lysløypa

Ardelius, Gunnar

| 2012

Flag from no

Morris gjør sitt beste for å løpe fra tanken på Betty. Sammen med pappa løper han runde på runde i lysløypa. Pappa er entusiastisk og ringer hver dag. Spør hvordan han har det, om han har lyst til å løpe. Men begge vet at det ikke bare handler om lyst, men om å løpe uansett hva. En dag løper Lena forbi Morris i lysløypa. Hun er en ny verden. Det er ikke den samme himmelstormende kjærligheten som det var med Betty. Han må ikke ta på Lena for å overleve. Sammen med pappa og Lena drar Morris til Skåne for å trene til halvmaraton. Reisen slutter ikke som noen av dem hadde tenkt.

Lenita Åberg

2013-08-27

gillade hur löpningen var som en röd tråd genom boken. kände igen mig i relationen mellan morris och hans pappa. en mycket fin bok som sträcklästes på en kväll.

Elina Östh

2011-06-03

jag kan inte beskriva den. underbar.

Vedrana Sivac

2011-03-27

Fantastisk.

Lotta Berling

2010-11-23

Fina skildringar av Morris relationer med sina föräldrar, men jag blir inte särskilt berörd och engagerad.

Julia L

2010-10-21

Storheten ligger i språket. Hur han lägger märke till småsaker, nämner dem och plötsligt byter ämne, hoppar i tiden utan att byra rad. Underbart fint och igenkänning i fadersrelationen.